Mórahalmon versenyeztek a tűzvizsgálók

Öt év kihagyás után ismét tűzvizsgálói versenyen bizonyíthattak az ország elismert szakemberei. Az október 9-10-e között megtartott VI. Országos Tűzvizsgáló Szakmai Vetélkedő ezúttal Mórahalmon volt.

Suki Zoltán

Feladták a leckét a szervezők a katasztrófavédelem tűzvizsgálóinak, akik már a hatodik versenyen mérhették össze tudásukat, de öt év kihagyással. Molnár Krisztina vármegyei szóvivő elmondta, hogy az országos tűzoltósági főfelügyelőség és a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezői már október 8-án előkészítették a vetélkedő helyszínét. Azt szimulálták, hogy egy könnyűszerkezetes garázsban töltés közben kigyulladt egy akkumulátor, és a tűz továbbterjedt a garázsban parkoló személygépjárműre. 

Mórahalom, tűzvizsgáló, katasztrófavédelem
Komoly feladatokat kaptak a versenyzők. Fotó: Katasztrófavédelem

Mórahalmon csaptak össze

A másnap kezdődő versenyen a csapatoknak helyszíni szemlén kellett vizsgálniuk a tűz keletkezési helyét és terjedését. Hasznos, pontos és megbízható fotókat kellett készíteniük a füstös, romos helyszíneken, valamint el kellett dönteniük azt is, hogy a helyszínen talált, megégett berendezések, eszközök a tűz okozói vagy martalékai voltak. Csütörtökön a verseny elméleti résszel folytatódott, ahol két tesztet – egyet egyénileg, egyet csapatban – oldottak meg a versenyzők.

katasztrófavédelem, tűzvizsgáló, verseny
Fotó: Katasztrófavédelem

Nehéz feladat volt

A feladatokat szakmai zsűri értékelte, amely alapján megszületett az eredmény. Idén a legeredményesebb tűzvizsgáló csapat, és így a tűzvizsgálók vándorserlegének új őrzője a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság két szakembere, Szépe Attila és Balogh Csaba Máté lett. Második helyezést ért el Csobolya László és Takács Tibor, akik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot képviselték, a harmadik helyezettnek járó díjat pedig Kiss János és Szaszovszki János nyerte, akik a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatát alkották. A legeredményesebb helyszíni szemlét lefolytató csapat a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lett, míg a legjobb egyéni tesztmegoldónak a fővárosi Balogh Csaba Máté bizonyult.

katasztrófavédelem, tűzvizsgáló, verseny
Fotó: Katasztrófavédelem

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában