Helyi kék hírek

2024.09.04. 16:31

Újraélesztéshez riasztották a szegedi mentőst, de buli lett a vége – VIDEÓ

Delmagyar.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Dr. Kékes-Szabó Judit, Szeged közismert és elismert mentőorvosa, 39 év szolgálat után nyugdíjba vonult – erről posztolt az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán. 

Arról is írnak, hogy Judit már gyermekkora óta elkötelezett volt az egészségügyi hivatás iránt, pályafutását ápolóként kezdte a Szegedi Belgyógyászati Klinikán, majd az Országos Mentőszolgálathoz csatlakozva vált a város és környéke életmentő munkájának elhivatott tagjává. Az elmúlt évtizedekben nemcsak a mentőszolgálatnál végzett kiemelkedő munkát, hanem az oktatásban, a mentőhelikopteres szolgálatban és különféle vizsgáztatási feladatokban is részt vett. Munkássága során számtalan ember életét mentette meg, és sokak számára nyújtott segítséget a legnehezebb pillanatokban.

Pályafutása során Dr. Kékes-Szabó Judit számos területen vállalt önkéntes munkát is, többek között egy hajléktalanokat segítő szervezet orvosaként, illetve a magyar női labdarúgó-válogatott orvosaként. Két gyermeke nevelése mellett páratlan szervezési képességeivel mind a családi, mind a szakmai kihívásokat sikeresen kezelte. 

Nyugdíjba vonulásakor egy megkezdett újraélesztéshez riasztották, ahol munkatársai meglepetés bulival búcsúztatták őt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában