Több ezer doboz csempészcigarettát találtak Tiszaszigeten és Röszkén

Több mint 1,7 millió forint értékű cigarettával „kibélelt” gépjárművel próbált bejutni hazánkba egy szerb autós és utasa a tiszaszigeti határátkelőn, sikertelenül. A dohánydugdosónak akadt riválisa is: Röszkén az a bolgár sofőr bizonyult pechesnek, aki - többek között - az utánfutója alá rejtett el 2,5 milliós dohányterméket.

Delmagyar.hu

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint Tiszaszigeten a pénzügyőrök egy osztrák rendszámú személyautó ajtóiban, sárvédőjében és műszerfalában találtak különböző márkájú dohányterméket, annak ellenére, hogy a sofőr azt állította: nincs vámköteles áruja. A dohánytermékeket elkobozták, és a sofőrre 3,5 millió forint vámigazgatási bírságot szabtak ki.

Ugyanekkora bírságot kapott az a bolgár sofőr, aki a röszkei határátkelőnél próbált 1159 doboz cigarettával belépni az országba. A pénzügyőrök a tételes vizsgálatkor az ülés alatt, illetve a hűtőládában és szerszámosládákban találtak nagyobb mennyiségű bolgár zárjegyes dohányterméket, ezen túl az autó utánfutója alá rögzített, szigetelőszalaggal betekert kartondobozokból is cigaretta került elő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában