Szegedig jutottak az illegális bevándorlók

Suki Zoltán

Csaknem negyven ember akadt fenn a kerítésen.

Fotó: Csudai Sándor

Szerdán összesen 19 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság. A migránsokat Csongrád-Csanád vármegyében, Szegeden, Röszkén és Öttömösön találták.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, albán és török állampolgároknak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően átkísérést alkalmaztak.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy legalább három migráns belefulladt, további 12 pedig eltűnt a Bosznia-Hercegovina és Szerbia közötti határfolyón csütörtökön, amikor megpróbáltak átkelni a Drinán, hogy az Európai Unióba jussanak.

A szerb-boszniai határ melletti Ljubovija határrendészei azt a hírt kapták, hogy az éjszaka folyamán migránsokkal teli csónak borult fel a folyón. A kiérkező rendőrök eddig három holttestet találtak meg, a 30 illegális bevándorló közül tizenöt a parton várakozott. Mentőalakulatok keresik az eltűnteket.

A klix.ba boszniai hírportál értesülése szerint a rendőrség 14 migránst kihallgatott, és megállapította, hogy Marokkóból származnak. A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában