Sok migráns jött vasárnap

Suki Zoltán

Vasárnap összesen 68 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – számolt be az Országos Rendőr-főkapitányság. A migránsokat Csongrád-Csanád vármegyében Ásotthalmon és Domaszéken találták. 

 Egyre több migráns érkezik.
 Egyre több migráns érkezik. Fotó: police.hu

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, szír, török és sri-lankai állampolgároknak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően átkísérést alkalmaztak.

A rendőrség azt is közölte, hogy 118 határsértővel szemben intézkedtek a teljes hétvégén. Pénteken 23, szombaton 26, vasárnap pedig a már említett 68 jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az ország belsejében elfogtak egy határsértőt, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Az elmúlt héten az ország területén – idén az eddigi legtöbb – 194 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – augusztus 12-től augusztus 18-ig – a feltartóztatottak száma 141 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 11 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt öt gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában