Szeged

2024.08.10. 14:01

Rendőr a ringben: Hogyan lett világbajnok Kis Máté?

Delmagyar.hu

Kis Máté Olivér főtörzsőrmester, aki a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott őrparancsnokaként dolgozik, nem csak a rendőri pályán, hanem a profi ökölvívásban is kiemelkedő sikereket ért el. Szegeden született, és fiatalkorában a küzdősportok iránti érdeklődése vezette el a boksz világába. Kezdetben K1- és kick-box edzéseken vett részt, majd 21 éves korában tért át az ökölvívásra. Kitartó munkájával és szorgalmával elérte, hogy 2013-tól már csak a boksz volt az élete, és később a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoka lett. 

Rendőr a ringben: Hogyan lett világbajnok Kis Máté?
Rendőr a ringben: Hogyan lett világbajnok Kis Máté? Fotó: police.hu

Bár a boksz világában számos sikerrel büszkélkedhet, Kis Máté számára a család és a rendőri munka is kiemelkedően fontos. Hálás a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság támogatásáért, amely lehetővé teszi számára, hogy profi bokszolóként rendszeresen ringbe lépjen. 2015-ben debütált a profi mezőnyben, ahol első mérkőzését kiütéssel nyerte. Ezt követően 2017-ben magyar bajnoki címet szerzett, és sikeresen megvédte azt, majd nemzetközi szinten is elismerést szerzett.

Kis Máté elmondása szerint a ring világa különleges, ahol a bokszoló egyedül küzd meg ellenfelével. Szerinte a legfontosabb, hogy minden erejét beleadja a küzdelembe, és nemes versengésben győzze le a másikat. A jövőben nagy reményekkel tekint előre, és bízik benne, hogy további sikereket ér el a profi boksz világában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában