Megint Ásotthalmon találtak migránsokat

Suki Zoltán

Csaknem negyven ember akadt fenn a kerítésen.

Fotó: Csudai Sándor

Csütörtökön összesen 23 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Közülük Csongrád-Csanád vármegyében Ásotthalmon 13, Baranya vármegyében pedig 10 határsértőt találtak. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 3 csoportban 38 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen. 

Azt pedig már a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója mondta a TV2 reggeli műsorában pénteken, hogy Brüsszel képtelen beletörődni abba, hogy Magyarország nem enged be migránsokat.

Bakondi György hozzátette, hogy Magyarország saját költségvetési forrásokból biztonságos határőrizeti rendszert működtet a szerb határszakaszon már tíz éve. Mindez sok milliárd forintos költséggel jár, az Európai Uniótól azonban anyagi támogatás helyett csak szüntelen politikai, jogi és médiatámadásokat kap Magyarország.

Bakondi György szerint az említett határszakasz nemcsak Magyarország belső biztonságát garantálja, hanem az EU tagállamait, polgárait is oltalmazza. A magyar kormány ezért úgy gondolja, reális és indokolt, hogy uniós forrásokhoz is hozzáférhessen a védelmi költségek legalább egy részének fedezésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában