Gambiai migránst is találtak

Suki Zoltán

Csaknem negyven ember akadt fenn a kerítésen.

Fotó: Csudai Sándor

Kedden összesen 12 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 3 csoportban 6 határsértőt találtak Ásotthalmon, valamint másik 6 emberre bukkantak Tolna vármegyében Pálfán. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, gambiai, iraki és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 12 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt. 

Az MTI pedig arról számolt be, hogy Panama, az amerikai kormánnyal kötött megállapodás értelmében megkezdte az illegális bevándorlók kitoloncolását repülőkön. Az első, Washington által finanszírozott járat 29 kolumbiai állampolgárral a fedélzetén Panamavárosból indult útnak. A migránsokat kéz- és lábbilincsekkel kísérték fel a gépre, a panamai kormány szerint többen közülük Kolumbiában bűncselekményeket követtek el. 

Az idén eddig, az Egyesült Államokba tartva, 230 ezer migráns haladt át a panamai Darién dzsungelen. A panamai kitoloncolási járatok finanszírozására az amerikai kormány 6 millió dollárt ígért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában