Frissítve - Baleset a Rókusi körúton: talpra állították a tűzoltóautót - Fotók

Arany T. János

Fotó: Gémes Sándor

Frissítés:

Információink szerint sikerült talpra állítani a tűzoltóautót. 

A rendőrség ügyeletesének tájékoztatása szerint a műszaki mentés még előreláthatólag két órán át tart. A Rókusi körút ezen szakaszát várhatóan este kilenc után adják vissza a forgalomnak.

Egy ember súlyosan, hárman könnyebben sérültek abban a balesetben, amely vasárnap délután Szegeden a Rókusi körút és a Szatymazi utca kereszteződésében, ahol egy esethez vonuló tűzoltóautó és egy személykocsi összeütközött. Ebben a kereszteződésben 17 évvel ezelőtt már történt egy hasonló baleset. 

A helyszínen a járókelők munkatársunknak azt mondták, hogy a személyautó zöld jelzésen haladt át, és a víztorony felől érkező tűzoltóautóval így ütközött. Az ütközés ereje akkora volt, hogy a helyszíntől majdnem 100 méteres távolságra is repültek fémdarabok. 

A tűzoltóautót hamarosan emelődaruval állítják talpra, amit nehezít a villamos elektromos felsővezetéke. 

Pótlóbuszok járnak a villamos helyett

A Szegedi Közlekedési Társaság honlapján azt írta, hogy a 2-es villamosvonalon az Európa liget – Szeged Pláza között között pótlóbuszok közlekednek, előreláthatólag 5-10 perces vonali késések várhatóak.

Korábban írtuk: 

Személyautó és tűzoltóautó ütközött össze Szegeden, a Rókusi körúton, a Szatymazi utcánál. A baleset következtében a tehergépkocsi felborult és letartolta a villamosmegállót. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, a szegedi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. A helyszínre több mentőautó is érkezett.

A baleset a villamosforgalmat is akadályozza. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták – írja a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában