Szülői házból a börtönbe: kábítószerért zsaroló fiatal és embercsempész a rács mögött

Delmagyar.hu

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta egy román embercsempésznek és egy fiatalkorú zsarolónak. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

Az első ügyben a gyanú szerint egy román férfi Ásotthalom külterületén felvett autójába nyolc illegálisan érkezett török állampolgárt, akiket Ausztriába kívánt szállítani. Az indulás után a rendőrség igazoltatta és őrizetbe vette. A főügyészség a szökés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a férfi egy hónapos letartóztatását.

A második esetben egy 16 éves fiú szerda délután nyugtatót vagy pénzt követelt édesanyjától, majd kést szorított öccse nyakához, hogy zsarolás útján kábítószerhez jusson. Az édesapa közbelépésével a bűncselekménynek véget vetettek. A főügyészség a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a fiú letartóztatását egy hónapra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában