Egymást érték a defektek az M5-ösön – Ez történt

Delmagyar.hu

A 444 szúrta ki az Autópályahírek Facebook-csoportban, hogy többen is áldozatául estek annak a rejtélyes valaminek, amely kiszóródhatott az útra és sorra defektet okozott az M5-ösön közlekedő autóknál.

Forrás: Facebook

Megszólalt a Magyar Közút a Blikknek

– Társaságunk szigetszentmiklósi mérnöksége vasárnap reggel bejelentést kapott, hogy az M0-M5 csomópont térségében több jármű is defektet kapott útra szóródó anyagok miatt. Útellenőrünk azonnal a helyszínre sietett. Mire kiért, már nem volt nyoma semmilyen idegen tárgynak az útpályán, viszont a defektet kapó járművezetők elmondása és helyszíni információk alapján egy külföldi rendszámú kisteherautóból szóródhatott ki vastörmelék. A kérdéses jármű az elmondások alapján gyorsan visszatért a helyszínre, összeszedett több törmeléket is, majd elhajtott. Cégünk forgalomfigyelő kameráin keresztül próbálta visszakövetni, hogy mi történhetett, de a kérdéses helyszínről nem készült olyan felvétel, ami alapján rekonstruálható lett volna az eset. Szerencsére az anyagi káron kívül tudomásunk szerint nem történt személyi sérülés. A hasonló esetek miatt pont a napokban tettünk közzé figyelemfelhívó felvételeket a közösségi oldalainkon, hogy mennyire fontos a rakományok megfelelő és szakszerű rögzítése, mellyel hasonló szituációk könnyen elkerülhetőek gyorsforgalmi-, fő- és mellékutakon egyaránt – írták.

A rendrőrség is tud a történtekről

A szóvivő elmondta, hogy a bejelentés július 28-án, vasárnap reggel 8 óra környékén érkezett, információik szerint egy ismeretlen típusú és rendszámú kamionból egy éles fémdarabokkal teli doboz esett ki a rakodó térből. Ezek szóródtak szét az útszakaszon, azonban az elmondások szerint a sofőr félreállt és összeszedte a doboz tartalmának egy részét. Azonban ez nem volt elég ahhoz, hogy a szétszóródott, éles tárgyak ne tegyenek kárt az M5-ösön közlekedő autók gumijában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában