Csaknem harminc határsértő érkezett

Suki Zoltán

A határkerítésnél 2 embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben.

Fotó: Csudai Sándor

Vasárnap összesen 27 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. A migránsokat Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalmon, Mórahalmon és Öttömösön találták.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök – a hatályos-magyar jogszabályoknak megfelelően – visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Működik a kerítés

Ugyanaznap a határkerítésnél három embert megakadályoztak abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen.  A rendőrség arról is beszámolt, hogy a teljes hétvégén harmincegy határsértővel szemben intézkedtek. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint szombaton kettő, vasárnap pedig a már említett 27, jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az ország belsejében elfogtak két határsértőt is, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Eljárások indultak

Az ország belsejében elfogtak két határsértőt is, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Ezt az eljárást akkor indítják el, ha az illegális bevándorló be tudja bizonyítani, hogy olyan országból jött, amelyikkel van Magyarországnak toloncegyezménye. Ezek egyébként Horvátország, Románia és Ukrajna.

Az elmúlt héten az ország területén nyolcvan határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában