Költségvetési csalással vádolják az újszentiváni polgármestert – előkészítő ülést tartott a törvényszék

2024.06.26. 11:49

Putnik Lázár: ha minden szabályt betartok, nem halad a falu

Nem tett vallomást, és tagadta bűnösségét a Szegedi Törvényszéken a költségvetési csalással vádolt Putnik Lázár. Újszentiván korábbi, de most újraválasztott polgármestere arról beszélt, hogy a sajtó le a akarta járatni, és annak ellenére, hogy nem hibátlan ember, mégis újraválasztották.

Suki Zoltán

Nem ismerte be bűnösségét a polgármester. Fotó: DM

– Ha minden szabályt betartok, nem halad a falu – ezt a meglepő mondatot Újszentiván korábbi, és most újraválasztott polgármestere, Putnik Lázár mondta a Szegedi Törvényszéken szerdán, amikor az ügyében az előkészítő ülést tartották. 

Fotó: DM

Putnik Lázár arról is beszélt észrevételében, hogy nem ismeri be a bűnösségét, és nem mond le a tárgyaláshoz való jogáról, így várhatóan egy újabb hosszú tárgyalássorozat vár rá a Szegedi Törvényszéken.

A június 9-én megválasztott polgármester szerint a sajtó folyamatosan le akarta járatni, ennek ellenére mégis újraválasztották. Ezen kívül bírálta a mostani településvezetést, mert szerinte kiárusították a vagyont, de hogy hol a pénzt, azt nem tudni.

A polgármester ügyvédje, Ragány Zoltán is arról beszélt, hogy – bár voltak az ügyben alaki szabálytalanságok – vitatják a szándékosságot.

Putnik Lázárt költségvetési csalással vádolják. Még 2017. júliusában támogatási kérelmet nyújtott be a Csongrád Megyei Kormányhivatalhoz 80 fős munkásszállás megépítésére és annak fenntartására. A pályázat alapján az önkormányzat 222 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, utólagos elszámolás mellett. A vádirat szerint a vádlottak már a pályázat benyújtásakor tudták, hogy a pályázatban megjelölt összköltségnél jóval alacsonyabb áron kivitelezhető a beruházás, ezért a közbeszerzésen egy olyan fővárosi székhelyű cég nyert generálkivitelezőként, amelyet ténylegesen a polgármester irányított, és amelyet csak a valós költségekhez képest jóval nagyobb összegű számlák kiállítása végett vontak be. A túlárazás mértéke több, mint 100 millió forint volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában