Helyi kék hírek

2024.06.24. 13:00

Hat határsértőt találtak a hétvégén

Suki Zoltán

Egyre több migránst állít meg a határkerítés. Karnok Csaba

Hat határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Pénteken öt, vasárnap egy jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzárhoz a rendőrök.

Vasárnap más dolguk is akadt a határt őrző rendőröknek, és határvadászoknak. A biztonsági határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán egy, a csongrád-csanádin 15 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

Az elmúlt teljes héten az országban összesen 14 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – június 10-étől 16-áig – a feltartóztatottak száma 45 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 16 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Ezt az eljárást akkor indítják el, ha az illegális bevándorló be tudja bizonyítani, hogy olyan országból jött, amelyikkel van Magyarországnak toloncegyezménye. Ezek egyébként Horvátország, Románia és Ukrajna. Embercsempészés miatt egy gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derült ki a rendőrségi összesítésből.

 

KÉPALÁ: Egyre több migránst állít meg a határkerítés. Fotó:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában