Elfogtak egy embercsempészt

Suki Zoltán

Fotó: Csudai Sándor / Illusztráció

Csongrád-Csanád vármegyében hétfőn nem találtak illegális migránsokat a rendőrök. Záhonynál viszont elfogtak egy embercsempészt. Az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a záhonyi határátkelőn jelentkezett belépésre egy ukrán állampolgárságú férfi, aki egy ukrán rendszámú teherautót vezetett. A jármű átvizsgálásakor a kabinban található ágy alatt egy magát ukrán állampolgárnak valló férfit találtak. Az utas azonban nem tudta igazolni magát, így a rendőrök visszakísérték a határzárhoz. A járművezető ellen pedig embercsempészés miatt indult eljárás.

Az MTI közben arról számolt be, hogy a Tömeges Összlengyel Gazdatüntetés nevű szervezet tagjai több tonna sertéstrágyát fognak kiönteni a keleti határ legveszélyesebb szakaszain, hogy megállítsák az illegális migránsokat.

Az akció egyik szervezője azt mondta, hogy a lengyel-fehérorosz határon lévő határsávot azért locsolják sertéstrágyával, hogy kifejezzék szolidaritásukat a rendvédelmi szervekkel.

A lengyel belügyminisztérium június 13-án életbe léptetett rendelete szerint a fehérorosz határon ütközőövezetet hoznak létre. Hossza 60,67 kilométer, szélessége 200 métertől 2 kilométerig terjed. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában