Csongrád-Csanádba telepítenék a migránsgettókat

Újabb migrációs terven dolgoznak Brüsszelben, ami egyben azt is jelenti, hogy kötelező lenne az uniós tagállamoknak befogadni illegális bevándorlók tízezreit. Magyarország járhatna a legrosszabbul, ráadásul a migránsgettókat valószínűleg Csongrád-Csanád vármegyében alakítanák ki. Közben a vármegye déli határának szerb oldalán folyamatos az agresszió, a migránsok szinte már naponta lövöldöznek, a helyiek pedig félnek.

Suki Zoltán

Mindennaposak a konfliktusok a szerb-magyar határon. Fotó:Karnok Csaba

Brüsszelben újabb migrációs tervekről indult intenzív tárgyalás, amelynek része a migránsok kötelező elosztása és az, hogy az országok területén belül nyitott táborokat, migránsgettókat kényszerítsenek a tagállamokra, Magyarországra is. Ezek a brüsszeli tervek valóban kiemelten veszélyeztetik Csongrád-Csanád Vármegyét

 – közölte lapunkkal a Belügyminisztérium.

A tárca szerint világosan látszik, hogy Brüsszel végig akarja vinni a migránskvótára és a migránsgettókra vonatkozó tervét. Szerintük példátlan szorgalommal tartanak egyeztetéseket arról, hogy egy rendkívül veszélyes, kötelező érvényű uniós rendelet segítségével hogyan osszanak szét illegális bevándorlókat az Európai Unió tagországai között.

Ráadásul minden eljárás és átvilágítás nélkül, a tagországok feje fölött döntenének arról, hogy ki élhet náluk és ki nem. A bevándorláspárti magyar baloldal politikusai pedig engednének a brüsszeli nyomásnak, sőt, szerintük támogatnunk kellene a brüsszeli terveket.

A minisztérium álláspontjában leszögezte, amíg nemzeti kormány van Magyarországon, mindent meg fognak tenni, hogy ne tudják hazánkra kényszeríteni a migránsok betelepítését és a migránsgettók kialakítását.

A Belügyminisztérium migránsgettókkal kapcsolatos, lapunknak küldött válasza koránt sem túlzó, a veszély kézzelfogható közelségben van.

A hirado.hu a napokban arról számolt be, hogy újabb migránslövöldözés történhetett a Vajdaságban. A közösségi médiában többen is arról írtak, hogy sorozatlövéseket hallottak Szabadka Makkhetes nevű városrészében. A szerb rendőrség nagyszabású razziát tartott, és rengeteg illegális fegyvert foglalt le. Bakondi György az M1-nek arról beszélt, hogy az illegális bevándorlók fegyverkezése miatt minden eddiginél fontosabb megvédeni a magyar határt.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kiemelte: meghaladta a 82 ezret az idén elfogott határsértők száma, az őket segítő embercsempészek közül pedig több mint 640-en kerültek rendőrkézre. A főtanácsadó hangsúlyozta, mindent megtesznek a határ megerősítéséért, és azért, hogy a szerb hatóságokkal együttműködve felderítsék és felszámolják a szervezett bűnözés tendenciáit.

A belbiztonsági főtanácsadó hozzátette: nem ritkák a 150-200 fős betörési kísérletek, és a helyzetet tovább bonyolítja és veszélyesé teszi a határ túloldalán kialakult válsághelyzet, a fegyverek jelenléte és azok gyakori használata.

Lövöldözés, sebesültek és halottak, ez önmagában is fokozott veszélyt jelent a határon, és fenyegeti a magyar biztonságot is 

– emelte ki Bakondi György.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában