Helyi időjárás

2024.08.24. 07:58

Folytatódik a kánikula: szombaton 35 fok körüli forróság várható

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Derült, vagy fátyolfelhős és továbbra is száraz, aszályos időre van kilátás. A délkeleti szél néha megélénkül. 35 fok körüli forróság várható. – írja a Köpönyeg.

Továbbra is tart a kánikula

Az orvosmeterológia szerint a tartós hőség különösen az idősekre és a szív- és érrendszeri betegekre jelent majd megterhelést, de az egészséges emberek számára is kimerítő lehet. Megfigyelések alapján ilyenkor fáradtság, fejfájás, aluszékonyság és indokolatlan kimerültség jelentkezhet, valamint növekszik a fülledtség érzése, ami komoly terhet ró a szervezetre. A szív- és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés és a vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési problémák, megjelenhet vizesedés, nehézlégzés és fulladás. Az UV-sugárzás is erős lesz, továbbá fennáll a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért fontos a megfelelő védelem és ajánlott kerülni a közvetlen napfényt a déli és kora délutáni órákban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!