Helyi időjárás

2024.07.14. 07:37

Marad a rendkívüli meleg – 32 és 40 fok között alakul a hőmérséklet

Delmagyar.hu

32 és 40 fok között alakul a hőmérséklet.

Fotó: Maszlag Edina

A Köpönyeg időjárás előrejelzése alapján sok napsütés mellett délutánra megnövekszik a gomolyfelhőzet, de záporok és zivatarok inkább csak estefelé várhatók az északi és keleti területeken. Az északnyugati szél élénk lesz, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A hőmérséklet 32 és 40 fok között alakul.

Az orvosmeterológia szerint a tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő. Ilyenkor gyakran jelentkezhet fáradékonyság, fejfájás, aluszékonyság és indokolatlan kimerültség. A fokozódó fülledtség szintén komoly terhet ró a szervezetre. A szív- és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás, keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés és fulladás. Erős UV sugárzásra, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélyére is számítani kell, ezért fontos a megfelelő védelem és a közvetlen napozás kerülése a déli, kora délutáni órákban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!