Segítik a pályaválasztást

3 órája

Üzemlátogatás a Hagymatikumban – galériával

Makón, a Hagymatikumban indult el a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara (CSKIK), valamint a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal idei közös, őszi cég-üzemlátogatások rendezvénysorozata csütörtökön. A fürdőben tett üzemlátogatás sok diákot érdekelt.

Szabó Imre

– Egy-egy üzemlátogatás a pályaválasztáshoz tud ötleteket, segítséget adni a részt vevő fiataloknak – tudtuk meg a makói program előtt Kőkuti Attila kamarai elnöktől. Hozzátette, mind az ipar, mind a kereskedelem, mind a turizmus területén működő cégekhez szerveznek ilyen látogatásokat időről időre szerte a vármegyében a velük ebben együttműködő iskolák diákjainak. Most ősszel még 19 helyet kereshetnek fel – akiknek szükséges, azoknak az autóbuszos szállításban is segítenek.

üzemlátogatás, hagymatikum, bicikliút
Az üzemlátogatás a Hagymatikum új részlegét is érintette. Fotó: Szabó Imre

Üzemlátogatás a legszebb munkahelyen

A házigazda polgármester, Farkas Éva Erzsébet kiemelte, Makó számára a turizmus fontos ágazat és a fiataloknak is perspektívát kínál. A Hagymatikum után a Maros-partot is szeretnék fejleszteni, többek között bicikliút épül oda hamarosan. Salgó László Péter főispán pedig arra hívta fel a diákok figyelmét: gyorsan változik a világ, érdemes betekintést nyerni minél több lehetséges munkahely életébe.

Az üzemlátogatás alkalmával a Hagymatikum megbíztott vezetője, Gergely Gábor az érdeklődő fiataloknak az ország alighanem legszebb munkahelyeként mutatta be a makói fürdőt. Megtudtuk tőle, az új részleg átadása óta 120-an dolgoznak itt.

– A takarítótól a mérnökig sokféle végzettséggel rendelkező embernek tudunk munkát kínálni. Elsősorban turisztikával, marketinggel, értékesítéssel foglalkozó, nyelvet beszélő fiatalokat várunk – tette hozzá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában