Fejlesztés

3 órája

Több mint 300 millió forintot költenek a sándorfalvi turizmus fejlesztésére

A turizmust elősegítő beruházások indulnak hamarosan Sándorfalván. Bővítik az Ökoparkot, felújítják a kastély tetőterét és kerékpáros pihenőhelyet is kialakítanak.

Delmagyar.hu

A sándorfalvi önkormányzat 319 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült a „Sándorfalva komplex turisztikai fejlesztése” című pályázatnak köszönhetően, a Széchenyi Terv Plusz programban. A pénzből egyrészt bővítik a Nádastó Szabadidőpark mellett található Ökoparkot, fejlesztik azok szolgáltatásait. További cél a helyszín szépségeinek bemutatása interaktív és játékos módon a fiatalság számára, valamint a nyugodt időtöltés biztosítása az ide látogató idősebb korosztály számára. Az összeg másik részéből a Pallavicini-kastély tetőterét újítják fel. A beruházást követően egy új kiállítótér nyílik meg a turisztikai látogatók számára, ahol Sándorfalva meglévő és kibővített hagyományőrző értéktárát mutatják be modern, interaktív eszközök segítségével.

sándorfalvi turizmus, ökopark, kastély
Bővítik az Ökoparkot. Fotó: Török János

A pályázat által lehetőség adódik az aktív kerékpárturizmus számára egy minőségi pihenésre alkalmas helyet is biztosítani a jelenleg Újszentes utca 4. szám alatt található, rossz állapotú épület felújításával. Az épületben nyilvános mosdót, vízvételi lehetőséget alakítanak ki, pihenésre alkalmas kültéri bútorokat helyeznek el a kertben, valamint esőbeállót, kerékpártárolót és beltéri fogadó-vendéglátóhelyet, szerelőállványt, e-bike töltési lehetőséget is elérhetővé tesznek a biciklisek számára. 

sándorfalvi turizmus, ökopark, kastély
Fotó: Török János

Az említett három beruházás megvalósításához már lefolytatták a közbeszerzési eljárást, így a kivitelezési szerződéseket hamarosan aláírják és megkezdődhetnek a munkálatok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában