Együttműködik az Alföldvíz a Szakképzési Centrummal

Az Alföldvíz Zrt.-vel kötött stratégiai megállapodást a Szegedi Szakképzési Centrum. Elsősorban a vízügy és környezetvédelem ágazat oktatásában tudnak majd segíteni.

Timár Kriszta

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá kedden a Szegedi Szakképzési Centrum és az Alföldvíz Zrt. A dokumentumot Erdélyi Margit, a centrum főigazgatója, Avramucz Mihály kancellár és Szeverényi György, az Alföldvíz vezérigazgatója látta el kézjegyével.

megállapodás, együttműködési, Alföldvíz
Az együttműködés célja az Alföldvíz részéről a fiatalok megszólítása. Fotó: Timár Kriszta

Segítik a diákokat

Erdélyi Margit elmondta, a Gábor Dénes iskolában működik vízügy és környezetvédelem ágazat, az együttműködés az itteni oktatást tudja majd segíteni.

Szeretnénk a diákoknak alaposabban bemutatni a szakmát, illetve életpályát mutatni nekik ezen a területen. Ebben pedig a leghatékonyabban olyan partner tud támogatást adni, amelyik itt tevékenykedik

 – fogalmazott. Az együttműködés keretében a cég segítséget tud nyújtani abban, milyen létszámban érdemes erre a szakra a diákokat beiskolázni, illetve az oktatás szakmai tartalmára vonatkozóan is hasznos tanácsokkal tudnak szolgálni.

Az Alföldvíz segítségünkre lesz majd a szakmai oktatásban, illetve a duális képzésben is, hiszen a munkakultúrát csak a cégeknél töltött gyakorlat során lehet hatékonyan elsajátítani. De számatunk a versenyfelkészítésben is az Alföldvízre, illetve a pályaorientációs programokon is 

– tette hozzá.

Szeverényi György kiemelte, az ország negyedik legnagyobb víziközmű szolgáltatója az Alföldvíz, melynek fő szolgáltatási területe Békás és Csongrád-Csanád vármegye.

Összesen 600 ezer ember vízellátásáról és 400 ezer ember szennyvíz-elvezetéséről gondoskodunk

 – sorolta. Az ágazatról elmondta, nehéz helyzetben vannak, mert a digitalizálódó világban egyre láthatatlanabb ez a szakma a fiatalok számára. 

Pedig ez egy hivatás és egy szolgálat, hiszen a víz eljuttatásával az életet biztosítjuk, a szennyvíz-elvezetéssel pedig a közegészségügyhöz járulunk hozzá

 – emelte ki.

megállapodás, együttműködési, Alföldvíz
Kedden írták alá az együttműködési megállapodást. Fotó: Timár Kriszta

A cégnek is hasznos az együttműködés

Az együttműködés célja tehát az Alföldvíz részéről a fiatalok megszólítása. Emellett azonban fontosnak tartják, hogy így saját dolgozóikat is szakképesítéshez tudják juttatni, hiszen éppen a szakemberhiány miatt sok esetben képesítés nélkülieket foglalkoztatnak.

Akinek van szakmája, technikusi képesítést tud majd szerezni a felnőttoktatásban – tette hozzá. Amit pedig a cég tud hozzátenni az oktatáshoz, az a szakmai tudás, hiszen – mint a vezérigazgató fogalmazott

 – nem minden tanulható meg tankönyvekből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában