Helyi gazdaság

2024.09.03. 16:30

500 milliós beruházással megduplázta okostábla-kapacitását a HSZC

Újabb nagy értékű beruházással, további okostáblákkal és asztali számítógépekkel szereli fel iskoláit a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum. Az 500 millió forintos fejlesztést még az idei tanévben újabb követi.

Tábori Szilvia

Ambrus Norbert, a HSZC kancellárja és Kincses Tímea főigazgató jelentette be az új fejlesztést iskoláikban. Fotó: HSZC

Az első interaktív, azaz okostáblákat főként irodai használatra tervezték és gyártották még az 1990-es évek elején. Mostanra az információs és kommunikációs technológiai eszközt a pedagógiában ugyancsak széleskörűen alkalmazzák.  A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum négy különböző városban működő hét iskolájában már korábban is száznál több tantermet szereltek fel a modern oktatási eszközzel, támogatva a diákok közismereti és szakmai oktatását, illetve, hogy  tovább bővítsék a szakképző intézmények 21. századi modern környezetét.

Okostábla
Tovább bővítik és fejlesztik a HSZC iskoláit. Fotó: Tábori Szilvia

Majdhogynem megduplázza eddigi okostábla-kapacitását a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, jelentette be szeptember 3-án, hétfőn délelőtt Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója és Ambrus Norbert, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja a HSZC Eötvös József Technikum LEGO termében tartott sajtótájékoztatón. 

Mint elmondták, 2021-ben 150 millió forint összértékben a pedagógusoknak adtak át laptopokat, majd rá két évre, 2023-ban majdnem 300 új számítógéppel bővítették, illetve újították meg az intézmények gépparkjait. Az elmúlt tanévben oktatási célra mindegy 372 notebook-ot, majdnem 1200 asztali gépet, 71 tabletet és 110 okostáblát használtak a HSZC 14 telephelyének 180 tantermében. 

Az idei beszerzéssel majdnem 100 új okostáblát és 315 asztali számítógépet kapnak iskoláik, mintegy 500 millió forint összértékben. Előbbiből a sajtótájékoztató helyszínét adó HSZC Eötvös József Technikum 23-at használhat majd. A kancellár elmondta továbbá, hogy több tucat nagy teljesítményű, speciális szakmai, illetve az egyre népszerűbb e-sport programok futtatására is alkalmas gépek beszerzésével folytatják a fejlesztést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában