Irattárrendezés a polgármesteri hivatalban

2024.07.17. 14:00

Lelkesek a ruzsai diákmunkások

Arany T. János

Fotó: Karnok Csaba

Két fiatal lány üldögél dobozokkal körülvéve délelőttönként a ruzsai polgármesteri hivatal udvarán a kerti kiülőben. A lányoknak talicskában tolják ki az iratokat, köztük több évtizedes pénztárbizonylatokat. A lányok feladata, hogy kiszedjék a lefűzött, lekötött iratok, dokumentumok közül a fémet. A papírhulladékot ugyanis később megsemmisítik, elégetik, de környezetvédelmi okokból előbb megtisztítják a fém és műanyag tartozékoktól.

Irattárrendezés a ruzsai polgármesteri hivatalban. A diákmunkások, Teleki-Horváth Alexa és Vásárhelyi Villő nem panaszkodnak. Fotó: Karnok Csaba
Irattárrendezés a ruzsai polgármesteri hivatalban. A diákmunkások, Teleki-Horváth Alexa és Vásárhelyi Villő nem panaszkodnak. Fotó: Karnok Csaba

Ruzsán kilenc fiatal dolgozik két héten át napi hat órában.

A lányok, Teleki-Horváth Alexa és Vásárhelyi Villő a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum diákjai, nem panaszkodnak. Melegük van, és piszkos lesz a kezük a nap végére, de hát ilyen a dolgozók élete. Az irattárrendezés mellett ketten a konyhán, ketten a gondozási központban, hárman pedig a művelődési házban dolgoznak, ahol a parkgondozás mellett a nyári tábor előkészítésében segítenek.

A kormány a teljes foglalkoztatottság elérése, valamint a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat- és munkajövedelem-szerzés elősegítése érdekében hirdette meg idén is a nyári diákmunka munkaerőpiaci programot, amelynek keretében bértámogatást nyújt a hirdetményben megjelölt feltételeknek megfelelő munkáltatók részére a 16-25 éves, nappali tagozaton tanuló diákok és egyetemi hallgatók nyári foglalkoztatásához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában