Reagált a Coca-Cola

2024.07.18. 16:25

Lázár János reagált: Csak az olcsó szemetet tolják belénk

A Coca-Cola Magyarország reagált az építési és közlekedési miniszter Fanta helyett hanta! című Facebook-posztjára. Azt írták, a receptúráikat a helyi fogyasztói preferenciákhoz igazítják. Lázár János szerint „csak az olcsó szemetet tolják belénk”.

Kovács Erika

Lázár Jánosnál kiverte a biztosítékot, amikor értesült róla, hogy az olaszországi Fantában kétszer annyi a narancslé, mint nálunk forgalmazottban.

A cég reagált, de Lázár János nem elégedett, továbbra is azt állítja, az "olcsó szemét" jut a magyar fogyasztóknak. Illusztráció: Shutterstock
A cég reagált, de Lázár János nem elégedett, továbbra is azt állítja, az "olcsó szemét" jut a magyar fogyasztóknak. Illusztráció: Shutterstock
Fotó: Bruno  Cesar  Spada

Dupla narancslé jár az olaszoknak

– Szerintem nem kell cukros üdítőt inni, de ha valaki erre akarja költeni a pénzét, hát tegye. Az viszont nem járja, hogy a magyarok Fanta helyett csak hantát kapjanak a Coca-Cola vállalatcsoporttól – fogalmazott Lázár János, aki szerint biztosítani kell, hogy fogyasztóként képesek legyünk nyomon követni az élelmiszerek útját és egységesen kell fellépni a beszállítókat kihasználó, a vásárlókat meg lehúzó kereskedelmi szereplőkkel szemben.

A cég szerint megfelel az előírásoknak 

A Coca-Cola Magyarország a miniszter posztjára reagálva úgy fogalmazott, kiemelten fontosnak tartják olyan üdítőitalok kínálatát a piacon, amelyeket a fogyasztók kedvelnek.

– A Magyarországon és az Európai Unióban elérhető Coca-Cola termékek összetétele teljes mértékben megfelel a helyi előírásoknak. A helyi és európai szabályozásoknak megfelelően receptúráinkat a helyi fogyasztói preferenciákhoz igazítjuk, és adott esetben egyes összetevőket a helyi ellátási láncokból szerzünk be, az egyes piacok hasonló termékeivel összhangban – fogalmaztak. Arról is írtak, hogy a csomagoláson és a weboldalukon teljes körű tájékoztatást adnak termékeik összetevőiről és tápértékéről.

Lázár János: Nem azt adják nekünk, ami jó

Lázár János egy újabb posztban úgy fogalmazott, „a Coca-Cola és a haverjaik, a Lidl, a Spar és az Aldi pofátlansága nem ismer határokat. Folyamatosan hazudnak minőségről, igényekről, a magyarok ízléséről. Nem azt adják nekünk, ami jó hanem amin a legtöbbet kereshetik és aminek a hasznát kivihetik az országból. A jobb nem jut el hozzánk. Csak az olcsó szemetet tolják belénk.”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában