Helyi gazdaság

2024.06.22. 14:00

Még népszerűbb a Hagymatikum

A sikeres első hónap után tovább nőtt az érdeklődés a tavasszal bővített makói Hagymatikum fürdő iránt. Közben a hét végén a Maros-parti szabadstrand is megnyílt.

Szabó Imre

A makói Hagymatikum iránt tovább nő az érdeklődés. Archív fotó: Szabó Imre

Egyre inkább igazolja a várakozásokat a makói Hagymatikum fürdő bővítése. Nemrégiben megírtuk, az előző évi hasonló időszakhoz képest már áprilisban, az az új részleg megnyitása utáni első teljes hónapban 50 százalékkal nőtt a bevétel. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi 90 helyett ezúttal 140 millió került a kasszába. 

A létesítmény működését irányító Gergely Gábor akkor arra is felhívta a figyelmet, hogy ugyancsak komolyan nőtt forgalom is: 14 ezer helyett 18 ezer vendéget fogadtak. A kedvező tendencia azóta folytatódott, hiszen az első másfél hónap 30-40 százalékos forgalomnövekedése után májusban már dupla annyi vendégük volt, mint az előző év azonos hónapjában. A mostani eredményről azt is megjegyezte: a nagy érdeklődés most már nem korlátozódik a hétvégére, munkanapokon is szép számmal érkeznek érdeklődők. Azt is megtudtuk, a hazai turisták is egyre inkább felfedezik a Maros-parti várost. Ezt látszik igazolni, hogy eddig külföldiek, elsősorban romániaiak tették ki a vendégek nagyobb hányadát, most viszont nagyjából fele-fele az arány.

A 12 esztendős makói gyógy- és élményfürdő új épületegyüttesét március 24-én Orbán Viktor miniszterelnök avatta fel; a létesítményre 12 milliárdot költöttek. A Hagymatikum első embere a kedvező időjárásban bízva jó nyári szezonban és további növekedésben reménykedik. Ezt alighanem elősegíti, hogy kezdődik a nyári szünet az iskolákban. 

Strandolni is lehet

A hétvégén megnyílt a Maros-parti strand. Megtudtuk, a fürdőzőket minden nap délelőtt 10-től este 7-ig várják. A strandolók biztonságáról szakképzett vízimentők gondoskodnak nyitvatartási időben, a belépés továbbra is díjtalan. A kalandpályák július 1️-től hasonló nyitvatartási rend szerint működnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában