Helyi gazdaság

2024.06.25. 09:45

Bölcsődét és óvodát bővítenek Kisteleken

A megnövekedett gyermeklétszámra reagálva a kisteleki önkormányzatnak lépnie kellett. A testület úgy határozott, pályázati forrást felhasználva a bölcsődét és az óvodákat is bővíti, korszerűsíti.

Imre Péter Géza

Fotók: Sejben József

– A legközelebbi fejlesztés, hogy szeptember 1-től a Hétszínvirág Óvodában elindul egy ötödik csoport, amelyhez a csoportszobát a város önerőből, úgy is fogalmazhatunk, házon belül, egy korábban más célú helyiség átalakításával hozza létre, de nyertes pályázattal is rendelkezünk hasonló bővítésre – kezdte beszélgetésünket Sejben József, a Kisteleki Óvoda, Bölcsőde és Mini Bölcsőde főigazgatója. 

A két új bölcsődei csoportszobát befogadó új épület helye. Fotók: Sejben József

A Hétszínvirágnál az arra járók, illetve a gyermeküket oda beíratók rövidesen más változásokat is észrevehetnek. A Petőfi utcai főbejáratot áthelyezik a kevésbé forgalmas korábbi hátsó bejárathoz, az utcai árkokat befedve új parkolókat alakítanak ki, illetve bevezetik a termálvizes fűtést. Az Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium közelében fekvő Szivárvány Óvoda új csoportszobával bővül a közeljövőben egy pályázatnak köszönhetően, így abban az intézményben már hat csoportban foglalkozhatnak majd a kicsikkel az óvodapedagógusok és a dadák. 

A majdani 6. csoportszobának otthont adó épület helye.

A bölcsődében is lesznek változások, amelyeket szintén a megnövekedett gyereklétszám indokolt. A három meglévő mellé két új csoportszobát alakítanak ki, a projekt a tervdokumentáció fázisában tart – közölte Sejben József. Hozzátette, 2022-ben 85, tavaly 60 gyerek született Kisteleken. Legutóbb, 2021-ben mini bölcsődével gyarapodott a járási székhely, abban hét apróságot helyezhettek el. A Szivárvány Óvoda udvara is megújul és új játékokkal gazdagodik. 

Mini bölcsődék.

– Tizenkét éve, 2012-ben még csupán egy bölcsődei csoport működött 12 fővel, ma már 52 férőhellyel rendelkezünk, és ehhez még hozzátartozik, hogy az elmúlt évben tizenkilenc gyereket tudtunk felvenni, huszonegyet sajnos el kellett utasítanunk. Úgy gondolom, ezek a számok, amelyek mögött családok és gyermekeik vannak, jól szemléltetik, hogy miért szükséges a bölcsődei és óvodai helyek folyamatos bővítése, növelése, amire az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet – mondta el Sejben József.

Az építési területeket már kijelölték, a munkák is rövidesen elkezdődhetnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában