Szegedi hírek

2023.02.22. 18:02

Önvezető autókhoz fejlesztenek rendszereket Szegeden is - fotók

Bemutatta azt a tesztautóját a Continental Autonomous Mobility Hungary, amelyen az önvezetést támogató rendszereket tesztelik, és amely jelenleg a Continental által fejlesztett hármas szintű önvezetést támogató kamerával és feldolgozó egységekkel van ellátva.

K.A.R.

A mesterséges intelligencia már az autókban is ott van. Fotó: Karnok Csaba

Nemes Csaba, a Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központjának csoportvezető mérnöke, Lóránd Balázs, a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjának vezetője és Takács István, a Continental országos kommunikációs vezetője tartott szerdán sajtótájékoztatót, amelyen elhangzott többek között az, hogy a sajtó számára is bemutatott járművet aktívan alkalmazzák a fejlesztéseik során annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak technológiáik alkalmasságáról, biztonságosságáról. Elmondták azt is, hogy a vezetést segítő rendszerek mesterséges intelligenciát használnak.

Az eseményen hangsúlyozták, a vállalat nem önvezető autót fejleszt, hanem az önvezető autó létrehozásához, biztonságos működéséhez fejlesztenek ki rendszereket, eszközöket. A már meglévő technológiák közül szerdán kettőt is bemutattak, az egyik a szemantikus szegmentáció, a másik pedig az objektum detekció, amelyek mesterséges intelligencia alapú gépi látás megoldások.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Continental tavaly októberben jelentette be, hogy a vezetéstámogató és automatizált járművezető megoldásokon dolgozó csapatokat hoz létre Szegeden is. A csoportok felállítása folyamatban van, de már vannak, akik megkezdték a munkát Szegeden.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában