Helyi gazdaság

2022.09.23. 16:40

Szolgáltatóház lesz az iskolából

A maroslelei önkormányzat felújítja és átalakítja a faluközpont közelében lévő egykori református iskola épületét. Szolgáltatóház lesz belőle – mondja a polgármester. Drimba Tibor.

Szabó Imre

Drimba Tibor polgármester az egykori iskola épülete előtt. Fotó: Szabó Imre

A beruházásra már nyertek is 255 millió forint pályázati támogatást. Az épület mostanáig a helyi közmunkások bázisa volt. Ők sem maradnak hely nélkül, a községháza udvarán van egy mindennel felszerelt épületegyüttes a számukra. Egyébként évekkel ezelőtt több mint 80-an voltak, most már csak 14-en. 

Az egykori iskola teljesen megújul, még a tetőszerkezet is. Ez utóbbinak fontos eleme, hogy a faluképi jelentőségű kis torony a tetején megmarad, csak egy kicsit arrább kerül és éjszakánként meg lesz világítva. - A benne lévő harangot a helyi református közösségnek fogjuk ajándékozni – tette hozzá Drimba.

Az épületben négy helyiséget alakítanak ki, amelyek alkalmasak lesznek üzletnek vagy például masszázsszalonnak. Az energiaellátást megújuló források, többek között napelemek fogják biztosítani. Felújítják az udvart is, ahol parkolókat alakítanak ki, a ház előtt ugyanis szűk az utca. Az építkezés a közbeszerzési eljárást követően, jövő tavasszal kezdődhet és ha minden jól megy,  a nyár végére érhet véget. 

A helyiségekre minden bizonnyal lesz bérlő, hiszen a szolgáltatóház ötletét is egy vállalkozó vetette fel egy fogadóórán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában