Helyi gazdaság

2020.10.21. 13:17

Ki újította fel a Márton utcát Vásárhelyen?

Az előző városvezetés ideje alatt számos utca aszfaltburkolata újult meg, új utak is épültek. Cseri Tamás lapunk megkeresésére felsorolta a fejlesztések egy részét, mert vannak, akik szerint nem történt semmi a korábbi városvezetés idején.

A Márton utca új aszfaltburkolatot kapott.

Fotó: Kovács Erika

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere október 16-án tette közzé a „Ma elkészült a Márton utca – van aki dolgozik, van aki gáncsoskodik” című Facebook-posztját. Azt írta, a tavalyi kampányban, a 30 nap, 30 ígéret sorozatban 2019. szeptember 16-án ígérte meg, hogy felújítják a kis belvárosi utcát, ami most megtörtént.

Az utca felújítása nem a város pénzén történt, hanem a tram-train beruházáshoz kapcsolódik, tudta meg Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő, amit megerősített lapunknak a beruházás projekttanácsadója is.

A Márton utca új aszfaltburkolatot kapott.
Fotó: Kovács Erika

– Az viszont milyen dolog, hogy ezt a polgármester a saját eredményeként tünteti fel – mondta lapunk megkeresésére Cseri Tamás. A polgármester posztja alatt volt, aki szerint az előző városvezetések alatt nem történtek útfelújítások.

– Csak a 2018-as rendkívüli választás előtti két évet néztem át. A Bodzási út szélesítése például 200 millióba került, a Csomorkányi utat az Erzsébet úttal összekötő út IV. ütemének építése 150 millió forintos beruházás volt. Külterületi utak felújítására 2017-ben 162 millió forintot költöttünk. A Kincses temető és környezetének felújítása 30 millió volt. Megújultak az Epreskert útjai. Az Arany János, Garay és a Fáncsy utca fejlesztése 32 millió forint volt. A Hunyadi utca újraaszfaltozása 100 millióba, a Bakay utcáé 98 millióba, a Hódi Pál utcáé 130 millióba került. Ez csak néhány példa, nem a teljes lista 2016 és 2018 között. És akkor még nem beszéltünk az északi és a keleti elkerülő útról. Kár, hogy vannak, akik ezeket a beruházásokat már elfelejtették – mondta Cseri Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában