Közösséghez tartozni emberi szükséglet

A szegedi FittForma közösségről évek óta hallhatunk és olvashatunk. Mi a titka ennek a közösségnek? Mi kovácsolta és tartja össze már több mint 30 éve? Erről kérdeztük Gut Gabit, a FittForma mozgalom vezetőjét.

Imre Péter

– A FittForma filozófiája szerint a minőségi életben a rendszeres sport, mozgás, valamint a tanulás, önfejlesztés olyan alapértékek, amelyek energikusabbá és kiegyensúlyozottabbá teszik mindennapjainkat. Idén már hatodik éve, hogy a Homokhátság több településén, a helyszínen és online is élményt, energiát és feltöltődést adnak a FittForma tornák és rendezvények. A közösséghez tartozás és a mozgás öröme, ereje színt visz és értéket ad az ott élőknek – fejtette ki Gut Gabriella, a FittForma mozgalom vezetője.

FittForma közösség
A FittForma közösség iskola hallgatóinak egy csoportja. Fotó: DM

Hangsúlyok

A FittForma a rendszeres sport mellett az önfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektet, és az 5 éves FittForma Iskola programjai is teret biztosítanak, adnak a fejlődésnek. A már korábbi rendszeres képzések mellett – például személyiségfejlesztés, időgazdálkodás- és stresszkezelés tréning – az idei év elején indult el a FittForma mentorprogramja, amelynek keretében önbizalom fejlesztő és önbecsülés növelő foglalkozásokon vettek részt a hallgatók 6 hónapon keresztül.

Közösség és közösségépítés

– A programban az online és offline közösségépítés egyaránt alapérték, mert közösséghez tartozni alapvető emberi szükséglet. Azt tapasztalom, hogy a mindennapi rohanásban erre sokan nem fordítanak kellő figyelmet, energiát és időt. Pedig olyan közösséghez tartozni, ahol hasonló a gondolkodásmód és az értékrend, minden pillanatban jelen van az egymásra figyelés, a másik biztatása, elismerése, rengeteg pluszt ad. Büszke vagyok minden mentoráltra, mert kivétel nélkül sokat változtak, fejlődtek és ragyognak mindannyian – fogalmazott Gut Gabi.

A programban mentálhigiénés szakember, szín- és stílustanácsadó, profi fotós is részt vett, akik szakmai tudásukkal és hitelességükkel hatékonyabbá, eredményesebbé tették az elmúlt időszakot.

– A mentoráltak visszajelzései mindig sokat jelentenek, mert ahogy szlogenünk is fogalmaz: a FittForma Iskola is neked, érted, rólad szól, vagyis a fittforma közösséghez tartozókról – jegyezte meg Gabi.

Segít átélni és túlélni

– Vekerdy Tamás szavaival, "az olvasás – ha élvezetet okoz – segít élni, átélni és túlélni", és véleményem szerint a sportolás és a tanulás is. Ezért mindenkit arra biztatok, hogy mozogjon, tanuljon, olvasson és hallgasson olyan gondolatokat, amelyek energiát adnak neki – zárta gondolatait Gut Gabi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában