A mozgás öröme

2 órája

Sportfesztivált tartottak a Janikovszky iskolában – Galéria, Videó

Sportfesztivállal ünnepelték az Európai Diáksport Napját a szegedi Janikovszky iskolában.

Delmagyar.hu

A Magyar Diáksport Szövetség 19 éve indította el a Magyar Diáksport Napja rendezvénysorozatot, amelyet immár kilencedik éve nemzetközi szinten is megrendeznek. Az Európai Diáksport Napjához kapcsolódóan szabadidős sportfesztivált szerveztek pénteken a Szegedi Janikovszky Éva Általános Iskolában is. 

diáksport nap, Janikovszky, Szeged
A játékos feladatoknak köszönhetően észrevétlenül sportoltak 80 percet a gyerekek. Fotó: Török János

A 2024 méteres délelőtti futásra, ami minden résztvevő iskolában közös program volt, Béres Alexandra melegítette be a gyerekeket. Ezt az alsósok a sportudvaron, a felsősök a vértói futópályán teljesítették. Ezt követően az alsósok és a felsősök is 8-8 állomáshelyet jártak végig, melyek mindegyikénél játékos feladatok várták őket. A cél minden esetben az volt, hogy átéljék a mozgás örömét. 

– A forgószínpados lebonyolításnak köszönhetően minden diák legalább 80 percet sportolt ezen a napon, ami méltó az intézményhez, mely második éve viselheti az Aktív iskola címet – mondta el lapunknak Kiss László igazgató. 

A feladatok között volt például székfoglaló, nagylabdás röplabda és akadálypálya is. A gyerekek hatalmas lelkesedéssel szurkoltak egymásnak, és mivel a sportnap ideje alatt szólt a zene is, igazi fesztiválhangulat kerekedett a rendezvényből, ami játékosan szolgálta a fiatalok egészségét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában