Napszínes

2024.08.05. 21:30

Óriáskerék, az új gyulai szimbólum

Imre Péter Géza

A vár közelében lévő óriáskerék este is impozáns látvány. Fotó: Imre Péter

Szívesen nézegetem a kirándulásokon, nyaralásokon készített fotókat – ezek főként Miskolchoz és Gyulához kötődnek –, mert felidézik a kellemes, lazítós napokat, eszembe jutnak emlékek, mikor és hol jártam, mit csináltam. A várkertben lévő óriáskerék lassan olyan szimbólumává válik Gyulának, mint a közelében lévő vár sziluettje. A gyulai vár egyébként az egykori Magyar Királyság alföldi vidékének egyetlen épen megmaradt síkvidéki gótikus téglavára, amely a 16. századtól meghatározó végvára volt hazánknak, szerepet játszott a törökök elleni harcban is.

Ez a fotó az egyik szuper nap után – azt hiszem akkor jártam Geszten a Tisza-kastélyban – készült, miután a közeli kis krimóban megittam két hosszúlépést, amelyek a jégert kísérték utolsó útjára. Azért jók ezek a fényképek, mert egész napokat, eseménysorokat elevenítenek fel és adnak színt a szürke hétköznapoknak.

Képalá: A vár közelében lévő óriáskerék este is impozáns látvány. Fotó: Imre Péter

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában