Napszínes

2024.07.23. 21:30

Több mint egy kirándulás az erdőben

Arany T. János

A vándortábor sokkal több mint egy kirándulás az erdőben. A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola diákjai, Farkas Nelzon és Bakos Ádám a komlóskai görögkatolikus templomban. Fotó: Arany T. János

Az erdei vándortáborban az a legjobb, amikor sokszínű. És itt nem csak arra gondol a szerző, hogy az ásotthalmi Bedő Albert erdészeti iskola diákjai hat mórahalmi általános iskolással kiegészült csapata fedi le a 13-18 év közötti korosztályt, hanem arra, hogy a gyalogos vándortábor kulturálisan is tud sokszínű lenni. Mert bár sokan azt hiszik, egy ilyen túra csak arról szól, hogy monoton menetelünk hegynek föl, hegynek le változó és kihívást jelentő terepviszonyok között, de a vándortábor ennél sokkal több. 

Tavaly a Börzsönyben Drégely várában Latinovits Zoltán előadásában hallgattuk meg Arany János egyik legismertebb balladáját, a Szondi két apródját. Egy másik tavalyi túrán Kistolmácson szabadtéri istentiszteletbe botlottunk. Idén Komlóskán, ami egy 230 fős település a Sárospataki járásban, a buszra vártunk, de az unalmas várakozás helyett néhányan felsétáltunk a görögkatolikus templomba. Köztük a tábor két legfiatalabb résztvevője, a mórahalmi srácok, akik már a napfelkeltés túrát is lelkesen teljesítették. A padokon olvasószemüvegek, esernyők és párnák várták tulajdonosaikat. Aznap délután csak néhány kíváncsi turista érkezett, hogy megmutassa, a vándortábor sokkal több is lehet mint egy kirándulás az erdőben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában