Helyi életstílus

2024.07.27. 14:00

Elveszett plüssfigurák nyomában Makón

Szabó Imre

A napokban egyre többen találnak Makón, az utcákat járva elhagyott horgolt kabalafigurákat. Ezek nem véletlenül kerültek a forgalmas, többnyire belvárosi helyek valamelyikére: cetlit is kötöttek rájuk, amelyekből kiderül, készítőjük örömet akart szerezni ismeretleneknek. Az illető a nyomtatott papírlapon azt kéri a megtalálótól, osszon meg a játékról egy fotót a Facebook Makón élek nevű csoportjában. Ennek a kérésnek jó néhányan eleget is tettek. A rövid levelet az illető mindössze egy R betűvel, illetve egy szmájlival írja alá mindig. Volt, aki egy hozzászólásban a kedves akció ötletgazdáját Makó angyalaként emlegette – személyazonossága azonban nem derült ki.

Elveszett plüssfigura Makón.
Az egyik Makón elveszett plüssfigura. Fotó: Makón élek csoport

Bár nyomoztunk utána, méghozzá nem is sikertelenül, cikkünkből sem fog. Egy ismerősön keresztül ugyanis megtudtuk, szeretné inkognitóját megőrizni, kérését pedig tiszteletben tartjuk. Az ismerős révén annyit tudtunk meg róla, hogy egy Réka nevű 12 esztendős diáklányról van szó, aki saját kezűleg készíti a meglepetés-figurákat. Ezeket, természetesen felnőtt kísérettel, sötétedés után helyezi el a város frekventált helyein. A dolgot eleinte a nyári szünetet izgalmasabbá tevő játéknak szánta, mostanra azonban szinte a szenvedélyévé vált. És nagyon boldog, amikor látja, hogy egy-egy játékállat gazdára talált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában