Szegedi hírek

2023.06.16. 10:53

Megnyitott a szabadstrand Szegeden - Fotók

Munkatársunktól

Iskolakezdésig csobbanhatunk legálisan a Tiszában. Fotó: Karnok Csaba

Bár az időjárás egyáltalán nem volt strandidőnek nevezhető, a vízimentők mégis elkezdték az edzést péntek reggel és megnyitott a Lapos Beach, vagyis a Lapos szabadstrand Szegeden. Idén a bulis megnyitó elmaradt, de a nyár során lesznek szórakoztató programok Mihálik Edvin önkormányzati képviselő ígérete szerint. 

A megnyitón elmondta, most is szeptember elsejéig lehet majd ingyenesen, legálisan fürdőzni a Tiszában a Laposon, ahol az önkormányzat mosdót és zuhanyzási lehetőséget biztosít, míg az üzemeltető az italozási, az étkezési és a napozóágy lehetőségről is gondoskodik. Hozzátette, lesz állandó zene, vagyis nem hangos, de kellemes bulihangulat. Jelezte, a partszakasz rendezés mellett a lejárót is rendezték, valamint hamarosan játszóteret telepítenek a szabadstrandra.

Kérdésre elárulta, Szeged két, régen legálisan használható szabadstrandjának újranyitása kapcsán idén nem történt előrelépés, többek közt azért, mert azoknak bonyolultabb az engedélyeztetése, mint a Laposé volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában