Vírus terjed a Facebookon

2024.07.06. 12:14

Ilyen Messenger-üzenetre nem szabad rákattintani

Új trükkökkel próbálják ellopni az emberek adatait a hackerek. Nem egyszerű védekezni ellenük.

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

K. Róbert a Borsnak mesélt arról, hogy éppen a szabadnapját töltötte július első hétvégéjén, amikor üzenetet kapott egy régi ismerőse, Gábor nevében, akinek a profilját feltörte egy hacker. A csaló arra kérte a szegedi férfit, hogy szavazzon rá egy versenyben, és hashtaggel tagelje a Zara nevét. Róbert gyanút fogott a magyartalan üzenet és a furcsa kérés miatt, és szerencsére nem tett eleget a kérésnek. Később egy zárt csoportban tudta meg, hogy egy Mónika nevű nő profilját törték fel ugyanígy, és valójában egy vírus terjedt, amely a Facebook-adatokra pályázott.

A férfi lefotózta a csaló üzenetét.

A hacker nem tudta ellopni Róbert adatait
Fotó: Bors

Róbert elborzadva vette észre, hogy a barátja profilja teljesen eltűnt a Messengerből, miután ráírtak. A hackerek, miután kudarcot vallottak Róbertnél, törölték a feltört profilt. Ezután a férfi megkönnyebbülten zárta le az esetet, de továbbra is óvatosan kezel minden gyanús online üzenetet és kérést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában