Krimi

2024.06.19. 12:39

Fejlemény a Jókai utcai házomlás ügyében: kihallgattak két gyanúsítottat

Majdnem két éve, 2022. június 27-én omlott le és zuhant az utcára az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatt található ház párkányfala. A lezuhanó törmelék súlyosan megsebesített egy fiatal táncművészt, aki azóta sem épült fel teljesen szörnyű sérüléseiből.

MW

Az omlás az épület tetejéről indult el, és magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is

Forrás: MTI

Fotó: Mihádák Zoltán

Mint arról korábban hírt adtunk, a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület homlokzati fal és tetőszerkezeti elemei dőltek az utcára és a Jókai utcán parkoló gépkocsikra. 

A balesetben négyen sérültek meg: hárman könnyebben, az Operettszínház egyik táncművésze azonban olyan súlyosan, hogy életveszélyes állapotban szállították kórházba. Súlyos gerinc-, koponya- és belső sérüléseket szenvedett, az is kérdés volt, hogy meg tudják-e menteni az életét. A leomló törmeléktől több parkoló jármű összetört.

Homlokzati fal- és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

„Két személyt gyanúsítottként hallgatott ki a 2022 nyarán történt Jókai utcai házomlás ügyében a rendőrsé” – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomozó Budapesti Rendőr-főkapitányság.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!