Bulvár-celeb

2024.06.19. 16:30

Ambrus Attila bankba ment, amit mesélt róla, az mindent visz (videó)

Csupán ügyintézés volt a Viszkis célja, de elképesztő, hogy mi történt, amikor belépett a pénzintézetbe.

MW

Ambrus Attila becsületes polgári foglakozást űz, maga mögött hagyta a múltját

Forrás: MW bulvár

Fotó: Markovics Gábor

Ambrus Attilánál járt a TV2 Mokka riportere, a keramikusként dolgozó Viszkis vicces történetet mondott el a nézőknek korongozás közben. Néhány hónappal ezelőtt bement egy bankba, hogy beváltson százezer forintot, amit lejárt bankjegyek formájában talált egy régi térképben. Alighogy belépett a pénzintézetbe, azonnal odament hozzá egy őr.

Nem vagyok szolgálatban, nem akarok balhét

– idézte fel, mit mondott a biztonsági személyzet tagjának.

Gyerekkoráról is mesélt Ambrus Attila, mint elmondta, nagy szegénységben nőtt fel egy erdélyi faluban, az édesanyja elhagyta, az apja pedig rendszeresen ivott, és azt mondta az akkor nyolcéves gyereknek, hogy semmirekellő és a „börtönben fog megrohadni”.

Ambrus Attila
A kerámiakészítés mesterségét a börtönben sajátította el
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MW bulvár

Kettős életet élt

Attila egy vonatra kapaszkodva szökött át a határon, majd 1993-tól kezdve hat év alatt harmincszor rabolt ki bankokat és postákat. Minden bűncselekménye után egy ideig Erdélyben bujkált: felment a hegyekbe, hogy helyretegye a gondolatait.

Jégkorongozó csapattársainak éveken át fogalmuk sem volt arról, hogy kettős életet él. Emiatt folyamatosan szorongott, és sokszor még a cserepadon is csak sisakban mert ülni, nehogy valaki felismerje. 

Az egykori hírhedt bandita a börtönben tanulta meg a kerámiakészítést. Több mint 12 éve szabadult, azóta teljesen visszailleszkedett a társadalomba, sikeres üzletember, férj és édesapa is lett.

Az egykori rabló ma már becsületes állampolgár, kétszeres édesapa
Forrás: Ripost

Ambrus Attila úgy fogalmazott, hogy életében kevés jó döntést hozott, de az Esztergom melletti Búbánatvölgybe költözése ezek közé tartozik. Szeretné, hogy majd a hamvait is ott szórják szét – derül ki a Tények.hu cikkéből. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!