Sejtelmes választ adott a jövőjéről

2024.06.24. 10:32

Rossi a mámor pillanataiban is a billentyűhuszárokkal foglalkozott

A magyar labdarúgó-válogatott a hosszabbítás tizedik percében Csoboth Kevin góljával legyőzte Skóciát a németországi Európa-bajnokság A csoportjának zárófordulójában. Olyan diadal volt ez, amiért keményen meg kellett küzdeni, és ezt hangsúlyozta Marco Rossi is a lefújás után. A magyar csapat szövetségi kapitánya szerint csaknem hatvanévesen már nem esik mindig jól az ezzel járó nyomás, és nem biztos, hogy a jövőben újra a nemzeti tizenegy élén látjuk őt.

Marco Rossi a magyar válogatott játékosaival ünnepel

Forrás: AFP

Fotó: MIGUEL MEDINA

A magyar válogatott csodát művelt vasárnap este: a hosszabbítás tizedik percében Csoboth Kevin élete legfontosabb góljával meglett az 1–0-s győzelem Skócia ellen – írta meg a Magyar Nemzet. A Skócia elleni siker a továbbjutás reményének életben tartásához kellett az Eb-n. És nagyon kellett a győzelem személy szerint Marco Rossinak is.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Marco Rossi sejtelmes választ adott a jövőjét illetően
Fotó: Damien Meyer / Forrás: AFP

Rossin sokszor volt nagy a nyomás

A magyar csapat kapitánya szerint nagyon fontos, hogy meg tudták szerezni a győzelmet az A csoport utolsó fordulójában. 

Csalódott lettem volna, ha pont nélkül zárjuk az Eb-t. Lehet, hogy így is véget ér nekünk a torna, és végül nem jutunk tovább, de legalább már van három pontunk, ami eggyel több, mint a legutóbb. Ráadásul a második Eb-men megvan az első győzelmem a csapattal. Erre büszke vagyok, még ha a két Eb-n elért egy győzelem, két döntetlen, három vereség nem is túl jó mérleg

– fogalmazott Rossi a skótok elleni meccset követő sajtótájékoztatón, majd felidézte, hogy a magyar válogatott élén ritkán van könnyű meccse, többször is megesett, hogy hasonlóan drámai végjáték döntött.

Hirtelen eszembe jut, hogy erre az Eb-re is úgy jutottunk ki, hogy Bulgáriában a hosszabbításban öngóllal egyenlítettünk ki. Sokan talán azt gondolhatják, hogy rajtam nincs akkora nyomás, mint az olasz, a francia vagy a német válogatott szövetségi kapitányán. Pedig rajtam is ugyanakkora a nyomás, amit nem szeretek, ami nem mindig hiányzik az életemből

– mondta el a magyar csapat edzője, akinek jelenlegi szerződése a 2026-os vb selejtezőinek végéig szól a válogatott élén, és a szavaiból ítélve utána akár fel is hagyhat a kapitánysággal.

Nem a billentyűhuszároknak szól a győzelem

A nemzeti csapat kapitánya a szurkolók miatt egyelőre elviseli a nyomást, megköszönte a támogatást, azt, hogy ilyen sokan vállalták a nagy utat és az ingázást a csapatért – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Ötvenkilenc éves vagyok, hamarosan hatvan leszek, és a koromból adódóan nem biztos, hogy a következő Eb-n még itt leszek

– nyilatkozta kendőzetlen őszinteséggel a magyarok kapitánya, aki picit odaszúrt azoknak a kritikusoknak is, akik viccet faragtak Ádám Martin testalkatából

Ezt a győzelmet a szurkolóknak ajánljuk, nem a billentyűhuszároknak

– mondta el Marco Rossi, aki kitért arra is, hogy az olaszok kapitányát is kritizálják, de emlékeztetett egy olasz mondással, hogy „mindenki abból készít bort, amilyen szőlője van”. A magyarok edzője ezt követően értékelte a három csoportmeccset a tornán.

A svájciak elleni első félidő miatt lehetek egyedül csalódott. A Németország elleni vereség benne volt a pakliban, de ezt a skótok elleni meccset nagyon meg akartuk nyerni. A szerencse eddig nem volt velünk, de most, a századik percben ránk kacsintott. Hála Istennek nyertünk!

– fejtette ki gondolatait az olasz–magyar szakember, majd elárulta, hogy minden bizonnyal nem számíthat majd a csapat továbbjutása esetén a Fradi csatárára, az arccsonttöréssel kórházba kerülő Varga Barnabásra.

Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló:

Skócia–Magyarország 0–1 (0–0), Stuttgart, jv.: Tello (argentin)
Gólszerző: Csoboth (90+10.)

Svájc–Németország 1–1 (1–0), Frankfurt, jv.: Orsato (olasz)
Gólszerző: Ndoye (28.), illetve Füllkrug (90+2.)

A csoport végeredménye: 1. Németország 7 pont, 2. Svájc 5, 3. Magyarország 3, 4. Skócia 1.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában