Továbbra is van esély

2024.06.24. 06:02

Csoboth: Dominik azt mondta, hogy nyugodtan sírjak

Őrült mérkőzést játszott a magyar labdarúgó-válogatott az A csoport utolsó csoportmeccsén Skócia ellen a németországi Európa-bajnokságon. Varga Barnabás brutális balesete után a megtáltosodó magyar válogatott a 101. percben Csoboth Kevin góljával 1–0-ra legyőzte Skóciát, így továbbra is van esélye a továbbjutásra az Európa-bajnokságon. A gólszerző újpesti játékos az első találatát szerezte a magyar válogatottban, és elmondta, miért fakadt sírva a lefújás után.

MW

Csoboth Kevin góljával 1-0-ra legyőztük Skóciát

Forrás: AFP

Fotó: MARIJAN MURAT

Amikor Varga Barnabás elterült a földön és ponyvákkal eltakarva ápolták, a kétségbeesés lett úrrá a stuttgarti stadionban lévő mintegy ötvenezer emberen, és mindenki elfelejtette, hogy mi a tétje a Skócia–Magyarország-meccsnek az Európa-bajnokságon. Aztán végtelennek tűnő néhány perc után Varga vastaps kíséretében, eszméleténél hagyta el a pályát hordágyon, kórházba szállították. A meccs folytatódott, és a magyar válogatott csodát csinált – írta meg a Magyar Nemzet.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Ponyvával takarják el Varga Barnabást
Fotó: Miguel Medina / Forrás: AFP

Varga Barnabás horrorbalesete

A 66. perc környékén drámai pillanatok történtek Szoboszlai Dominik beadása után: Gunn kapus mindenkit letarolt középen, a saját csapattársát, Ralsont és Varga Barnabást is. Hárman terültek el a földön, de egyből látszott, hogy Varga húzta a rövidebbet. A magyar játékosok rögtön ápolást kértek, s a személyzet ponyvával takarta el Vargát, így nem lehetett látni, mi történik. 

Szoboszlai sürgette az orvosi csapatot, odament, és húzta maga után a hordágyat, jelezve, hogy siessenek, baj van – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A szörnyű balesetet követően a végén kitámadtak a csapatok és több gólszerzési lehetőség volt, mint addig az egész meccsen. A fel s alá zakatoló Szoboszlainak volt egy veszélyes lövése, a hosszabbításban pedig a csereként beállt Csoboth ziccerben a kapufát találta el. Úgy tűnt, hiába minden, de a végén mégis megtörtént a lehetetlen.

Csoboth elsírta magát

A hosszabbítás tizedik (!) percében a jobb szélen elviharzó Sallai középre tett labdájára érkezett Csoboth, aki élete legfontosabb gólját lőtte, amivel a magyar válogatott 1–0-ra legyőzte Skóciát

Nehéz lenne most elmondani egy percben, mit is érzek. Óriási élmény, el is érzékenyültem, sajnálom, hogy a szüleim nem láthatták élőben. A legfontosabb, hogy megnyertük a mérkőzést

– mondta el az élete első válogatott gólját szerző újpesti játékos.

Előtte volt egy kapufa, Dominik kicsit mérges is volt, hogy nem passzoltam le neki, de éreztem, hogy lesz még lehetőség. Köszönjük a szurkolóknak. A mester azt kérte tőlem, hogy területbe kérjem a labdát, a sebességemet kamatoztassam. A Mezőkövesd ellen Újpesten volt érzelmes pillanatom, amikor azt kérdezték tőlem, miért sírsz. Nehéz hónapokon voltam túl, Dominik most azt mondta nekem, nyugodtan sírjál

– nyilatkozta Csoboth Kevin a mérkőzés után, akinek góljával nyerni tudott a magyar válogatott, és van esélye az egyenes kieséses szakaszba jutni. Csapattársa, Sallai Roland a csapategységet dicsérte, aminek meglett az eredménye a meccs végén.

Újra megmutattuk, milyen fantasztikus csapatunk van, hogy tudunk küzdeni, erről híres a csapat, hogy soha nem adjuk fel, az utolsó pillanatig küzdünk. Ennek meglett az eredménye

mondta Sallai, aki hozzátette, „szörnyű volt így látni Varga Barnabást”, és reméli, egészségesen tér majd vissza a csapatba.

Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló

Skócia–Magyarország 0–1 (0–0), Stuttgart, jv.: Tello (argentin)
Gólszerző: Csoboth (90+10.)

Svájc–Németország 1–1 (1–0), Frankfurt, jv.: Orsato (olasz)
Gólszerző: Ndoye (28.), illetve Füllkrug (90+2.)

A csoport végeredménye: 1. Németország 7 pont, 2. Svájc 5, 3. Magyarország 3, 4. Skócia 1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában