2022.07.03. 10:00
Készítsünk fagyit otthon, egyszerűen!
Az álomfagyi lehet klasszikus főzött, tejszínes, joghurtos, vizes, vagy ezek keveréke is.
Nyár van, és imádjuk a fagyit. Mert a nagy melegben nincs ennél jobb - esetleg egy második adag. A fagyi házi készítése egyáltalán nem bonyolult, a legtöbb sütemény ennél több időt és cukrásztudományt igényel. Válasszuk a kedvenc ízeinket, kísérletezzünk bátran, s ráadásként süssünk hozzá frissen tölcsért - írja a Vidék íze.
A házi fagylaltkészítés sikeréhez néhány egyszerű szabályt kell csak betartani. Az alapanyagokon kívül csak egy dolog kell hozzá: a jó fagyasztó. A fagylaltgépet helyettesíthetjük fakanállal vagy egy gépi habverővel. Többféle fagylaltmassza közül választhatunk ízlésünk szerint: lehet klasszikus főzött, tejszínes, joghurtos, vizes, tojáshabos, vagy ezek tetszőleges keveréke. Az elkészült, ízesített krémet hűtőszekrényben jól le kell hűteni, majd többszöri kevergetéssel ki kell fagyasztani.
Egyszerű módszer, ha a fagyit beleöntjük egy lapos tálba, betesszük a fagyasztóba, majd 20-30 perc múlva kivesszük, és fakanállal vagy habverővel nagyon alaposan átkeverjük. Utána ezt ismételjük, amíg bírjuk. Természetesen használhatunk fagylaltgépet is. A házi fagylalt soha nem lesz annyira krémes, mint a bolti társai, de az íze kárpótolni fog érte. A kész fagyit akkora dobozokban fagyasszuk le, amennyit egy alkalommal elfogyasztunk. Tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten kicsit felengedni.
Fotók: illusztráció