Finom és egészséges

2022.07.04. 14:19

Isteni, könnyű vacsora paradicsomból

Fontos, hogy minden maradékot felhasználjunk, ami csak a konyhában akad.

Ha megmaradt néhány szem paradicsom és pár tojás, akkor a mai vacsorát már ki is pipálhatjuk - írja a Diéta és fitnesz.

TOJÁS PARADICSOMBAN SÜTVE
Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 közepes paradicsom
  • 8 nagyobb tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • negyed csésze tej
  • Negyed csésze reszelt parmezán vagy másféle sajt
  • frissen őrölt fekete bors
  • Friss vagy szárított zöldfűszerek (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, oregano vagy ezek keveréke)
Tomatoes,Stuffed,With,Rice,And,Cheese,From,The,Oven
Forrás: Shutterstock

Így készítsük el:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Kenjünk ki egy nagy tűzálló tálat vagy serpenyőt olívaolajjal. Éles késsel vágjuk le a paradicsomok tetejét, és kanállal kaparjuk ki a paradicsomok húsát (ezt tegyük félre paradicsomszószhoz vagy mártogatóshoz). A paradicsomokat helyezzük el a kikent tűzálló tálban. Minden paradicsomba üssünk bele egy tojást, a tetejére csorgassunk egy evőkanál tejet, és tegyünk rá egy evőkanál reszelt sajtot. Sózzuk és borsozzuk meg. Tegyük a sütőbe, és süssük addig, amíg a paradicsom megpuhul, a tojások fehérje megkeményedik, a sárgájuk pedig kicsit folyós marad – ez körülbelül 15-17 percet jelent. Hagyjuk 5 percig hűlni, és tálalás előtt szórjuk meg zöldfűszerekkel.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!