Nem szabad kihagyni!

2022.06.28. 11:21

Izgalmas nyári levesek nem csak ínyenceknek

Három szuper receptet mutatunk, a hőségben ezek lesznek a kedvencek.

A nagy melegben sohasem elég a hűsítőkből, ezért három izgalmas nyári leves receptjét hozta el a Diéta és fitnesz. Ugyan a megszokott hideg gyümölcsleveseket nem szeretnénk lecserélni mi sem, azért nem árt némi változatosság. 

1. Avokádókrémleves

Hozzávalók:

  • 3 db avokádó
  • 2 db lime
  • 1 db salátauborka
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor koriander
  • 5 dl hús- vagy zöldségleves-alaplé (kockából)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

ELKÉSZÍTÉS:

Az avokádókat félbevágjuk, és kiemeljük a magjukat. A héjból kivájt húsukat durvára daraboljuk és azonnal megöntözzük a félbevágott lime-ok levével, hogy ne barnuljanak meg. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és a magos rész eltávolítása után felkockázzuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. A koriandert leöblítjük és lecsipkedjük a leveleit. Az előkészített zöldségeket és néhány levél kivételével a koriander turmixgépben pürésítjük, majd simára keverjük az alaplével. Megsózzuk, megborsozzuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 2 órát. A félretett korianderlevéllel díszítve kínáljuk.
 

Kovászos uborka krémleves

Hozzávalók:

  • ½ kg kovászos uborka, levével együtt
  • 4-6 dl natúr joghurt
  • friss kapor, bors
  • 1-2 kanál tejföl

ELKÉSZÍTÉS:

Turmixoljuk össze az uborkát, az uborka leszűrt levét és a joghurtot, akár jeget is tehetünk bele. Sózni nem szükséges, ízlés szerint borsozhatjuk. Kevés tejföllel és friss kaporral díszítve azonnal tálalható! Pirítóssal, pirított kiflikarikával a legfinomabb!

Marinated,Cucumbers,Gherkins.,Pickles,With,Mustard,And,Garlic,On,A
Forrás: Shutterstock

3. Joghurtos céklaleves

Hozzávalók:

  • 4 db új cékla
  • 1 kígyóuborka
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl joghurt
  • 1/2 citrom leve
  • csipetnyi cukor
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Hámozzuk meg a céklát, reszeljük le és késes aprítóval aprítsuk össze. 3/4 részét tedd bele egy lábasba, öntsd fel 1,5 liter vízzel, sózd, borsozd, add hozzá a cukrot, és főzd 10 percig. Dobd hozzá a maradék céklát és további 2 percen keresztül főzd, majd vedd le a tűzről. Közben reszeld le a meghámozott uborkát és vágd finomra az újhagymát és a kaprot. A joghurttal elkevert uborkát az újhagymával és a kaporral a már nem forró alaplébe belekeverheted, és citromlével ízesítheted. Hűtsd le alaposan a levest, finomra vágott petrezselyemmel, egy kis joghurttal a tetején díszíthetjük.

Cold,Summer,Beets,Soup,On,Te,Wooden,Background
Forrás: Shutterstock

Borítókép: illusztráció
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!