Elkerülték egymást

2024.05.01. 15:59

Nem lesz Valdor Szentes–Szeged rangadó a női vízilabda OB I. helyosztóján

Elkerüli egymást a női vízilabda OB I. helyosztóján a Szegedi VE és a Valdor Szentes. A mindent eldöntő mérkőzésen előbbi Tatabányán szenvedett 9–7-es vereséget, míg utóbbi hazai medencében győzött 10–6-ra.

Becsei Dávid

Hnatyszyn Kinga két góllal járult hozzá a szentesi sikerhez.

Fotó: Vidovics Ferenc

Akárcsak az előző mérkőzéseik egymás ellen, ez sem hozott más forgatókönyvet. Ismét a védelmek domináltak a Valdor Szentes és a Győr között. Varga Viktória góljával még a Szentes szerzett vezetést otthon, erre viszont két vendégválasz érkezett. A második negyed derekán 4–2-nél már kettővel jártak előrébb a vendégek, majd a nagyszünetben 4–5 állt a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda eredményjelzőjén.

A harmadik negyedben mindössze egy gól született, amit a Szentes lőtt, majd a záró nyolc percben bebiztosították győzelmüket, ezáltal a továbbjutásukat a Kurca-parti lányok. 10–6-os sikerükkel 2:1-re megnyerték az egyik fél második győzelméig tartó párharcot és a hetedik helyért a Szeged felülmúló Tatabányával találkoznak.

– Nagyon nehéz és fárasztó mérkőzést játszottunk, hiszen egyik csapatnak sem volt sok ideje kipihenni az előzőt, valamint felkészülni a következőre. Nagy titok nem volt a két együttes előtt, jól ismerjük egymást. Nem kezdtünk jól, de utána szépen lassan beindult az a játék, amit ez a csapat tud és képvisel. A végén kijött a különbség. Gratulálok a csapatomnak, mert átérezte a mérkőzés súlyát. Lekerült rólunk egy teher azzal, hogy a hetedik helyért játszhatunk, hiszen itt már nem lehet kiesni. Nagyon szimpatikus, korrekt klub a Győr, az elnök úr él-hal a sportágért, Hargitai Attila pedig egy jól felkészült edző, nagy ellenállásra késztetett bennünket csapatával. Sok sikert kívánok nekik, egy ilyen klubra és szakmai stábra nagy szüksége van a magyar női OB I.-nek – nyilatkozta a mérkőzést követően Matajsz Márk, a Valdor Szentes vezetőedzője.

Hiába vezetett a második negyedben már 4–2-re a Szeged Tatabányán, a hazaiak egy 5–0-s sorozattal 7–4-re fordítottak. Bár ezt követően ismét jól védekeztek a szegediek, az újbóli fordításra már nem maradt erejük, így a biztos bennmaradást jelentő kilencedik helyért a Győrrel játszanak.

– Gratulálok a Tatabányának, mert az egész párharcot figyelembe véve megérdemelten jutott tovább. Kulcsszituációkban sokkal higgadtabban vízilabdáztak, míg mi kihagytuk a helyzeteket. Ez döntött, de túl kell lépni a nehéz helyzeteken. Gratulálok a saját csapatomnak is, mert jól küzdött, átérezte a mérkőzés jelentőségét – dicsérte övéit Szabó Tamás, a Szegedi VE trénere.

Valdor Szentes–Győr 10–6 (1–2, 3–3, 1–0, 5–1)
MOL női vízilabda OB I., a 7–10. helyért, 3. mérkőzés. Szentes. Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Sajben, Csizmadia.
Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 3, Dobos, Hnatyszyn 2, Bicskei, Horváth L., Kövér-Kis 2. Csere: Horváth Zs., Tyukász, Erdélyi, Korom, Boldizsár R. 2, Bíró 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Győr: Szombathelyi – Rádli, Kenderes, Molnár D., Párkányi, Petik 4, Szedlák 1. Csere: Finta, Fogarasi, Kiss A., Drávucz M. 1. Vezetőedző: Hargitai Attila.
Gól – emberelőnyből: 3/2, ill. 7/1.
Ötméteresből: 2/2, ill. -.
Kipontozódott: Molnár D.

Tatabánya–Szegedi VE 9–7 (2–2, 3–2, 2–1, 2–2)
MOL női vízilabda OB I., a 7–10. helyért, 3. mérkőzés. Tatabánya. Vezette: Ercse, Kovács S.
Tatabánya: Kovács Do. – Zantleitner H. 2, Zantleitner N., Zink 2, Orbán 1, Németh V., Kurucz 2. Csere: Perjési, Donauer, Nagy J., Szabó J. 1. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K. 2, Baksa B., Tátrai 1, Bocskay, Pádár B., Botka. Csere: Pap M., Miklós D. 1, Hasznos 1, Bereczki 2. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 8/3.
Ötméteresből: -, ill. 1/0.
Kipontozódott: Kurucz, ill. Tátrai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában