Vasárnap az egyik kiesőjelöltet fogadja a Szeged-Csanád GA

2024.05.11. 07:04

Minden meccs új kihívás

A labdarúgó NB II. 32. fordulójában a Szeged-Csanád GA vasárnap 17 órától a Siófok együttesét fogadja. Mindkét csapatnak vannak még esélyei a céljuk elérésében, még ha az minimális is.

Mádi József

A szegedi csapat játékosa, Bíró Bence (jobbról) hasonló, harcos mentalitású ellenfélre számíthat.

Fotó: Gémes Sándor

Két olyan csapat találkozik vasárnap 17 órától a Szent Gellért Fórumban, amely három fordulóval a sorozat vége előtt matematikailag még elérheti a célját. A Szeged-Csanád GA hat pontra van a feljutást jelentő második helytől, míg a Siófok szintén hat pontra van, de a bent maradást érő 14. helytől. Ha a realitást nézzük, akkor mindkét klub csak a csodában bízhat az álmaik megvalósulásában.

Hogy ilyenkor mi a legjobb a játékosoknak? Semmi másra nem figyelni, mint csak saját magukra és a feladatukra, a többi nem rajtuk múlik. Az esélyek a szegediek mellett szólnak, miközben a Siófok nem állhat be védekezni, mint például a Soroksár vagy a Budafok, hiszen égető szüksége van a három pontra. 

– Úgy tűnik, a feljutási harc túl nagy nyomást jelent a játékosok számára. Nagyon sajnálom a múlt heti eredményt, különösen azt, ahogyan elveszítettük a mérkőzést. A futball gyönyörűsége, hogy rögtön jön a következő javítási lehetőség, minden meccs egy új kihívás. Hiszem, hogy a játékosok tisztában vannak ezzel, és a hátralévő mérkőzéseken a legjobb teljesítményüket nyújtva bebizonyítják, nem véletlenül tartozunk az élmezőnyhöz. Ehhez sokkal nagyobb sebességgel és szenvedéllyel kell játszanunk. Belülről fakadó tűz és akarat nélkül lehetetlen komoly szinten futballozni. Bízom benne, hogy mindezeket szem előtt tartva a saját stadionunkban a szebbik arcunkat mutatjuk a szurkolóinknak – mondta Alekszandar Sztevanovics, a szegediek vezetőedzője.

A szakmai stáb újra számíthat az előző meccse eltiltás miatt nem szerepelt Zuigéber Ákosra, viszont Borvető Áron megkapta az ötödik sárgáját, így ezúttal ő nem játszhat.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában