Női vízilabda OB I.

2024.05.08. 20:11

Még nem biztos a bennmaradás, kikapott a Szeged Győrben

Nem sikerült lezárnia Győrben a párhacot a 9. helyért a Szegedi VE-nek a női vízilabda OB I.-ben. A Tisza-partiak hazai siker után idegenben 10–7-es vereséget szenvedtek, így mindent eldöntő harmadik mérkőzésre lesz szükség, hogy kiderüljön, melyik csapat őrzi meg biztosan első osztályú tagságát. A mérkőzést a Tiszavirág Sportuszodában rendezik vasárnap délután, a pontos időpont még nem ismert.

Becsei Dávid

Vasárnap délután a Tiszavirágban dől el a bennmaradás kérdése.

Fotó: Karnok Csaba

A hazaiak a párharcban maradásért, a szegediek pedig annak lezárásáért ugrottak medencébe szerdán délután. Sok mindenben megegyezett a második mérkőzés az elsővel. Itt is a jó hazai kezdés pecsételte meg a vendégcsapat sorsát. A Szeged után a Győr is remek védekezést mutatott be hazai környezetben. Teljesen más mentalitásban játszottak a Duna-partiak, mindennek köszönhetően kiélezett első negye után a másodikban tetemes előnyt építettek fel. A nagyszünetben már 6–2 állt az eredményjelzőn. 

Az első félidő szegedi másolata után a vendégek minimálisan javultak támadásban, de a fórokat jól kihasználó Győr győzelme nem forgott veszélyben.

Szabó Tamás: – Ez a mérkőzés a párharc első meccsének a tükörképe volt. A győriek jól játszottak, mi kicsit elbizonytalanodtunk, többet hibáztunk, mint szoktunk. Vasárnap meglátjuk, egy meccsen dől el minden, addigra fel kell javulnunk, mert ez kevés lesz ott.

Győr–Szegedi VE 10–7 (2–1, 4–1, 2–2, 2–3)
MOL női vízilabda OB I., a 9. helyért, 2. mérkőzés. Győr, Aqua Sport Központ. Vezette: Pintér, Perédi.
Győr: Szabó I. – Rádli 1, Kenderes, Molnár D. 2, Párkányi 1, Petik 2, Szedlák M. Csere: Finta, Klemm 2, Hetzl, Drávucz M. 2. Vezetőedző: Hargitay Attila.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Baksa B. 2, Tátrai, Bocskay, Pádár B. 1, Botka. Csere: Pap 2, Gálicz 2, Miklós D., Hasznos, Bereczki. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Gól – emberelőnyből: 8/6, ill. 7/3.
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/2.
Kipontozódott: Molnár D.
A két győzelemig tartó párharc állása: 1:1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában