Női vízilabda OB I.

2024.05.05. 19:43

Egy lépéssel közelebb a Szegedi VE női csapata a bennmaradáshoz – GALÉRIA

Imponáló kezdésének köszönhetően magabiztos sikert aratott a Szegedi VE a Győr ellen a női vízilabda OB I.-ben maradásért rendezett párharcban. A 9–6-os sikerrel viszont még nincs meg a biztos bennmaradás, ehhez két győzelem szükséges.

Becsei Dávid

A fehér sapkás Szegednek egy győzelem kell még a biztos bennmaradáshoz.

Fotó: Karnok Csaba

Sokkal energikusabban kezdték a mérkőzést a szegedi lányok, bár a motivációval győri oldalon sem volt gond. A 9–10. helyért rendezik ezt a párharcot, amely az egyik fél második győzelméig tart. Elképesztően fontos a siker, hiszen amelyik csapat nyer, az biztosan megőrzi az első osztályú tagságát, míg a másik kiesik, amennyiben a másodosztály bajnoka vállalja a feljutást.

A szezon során az alapszakaszban már kétszer megmérkőzött egymással a Szeged és a Győr. Mindkét bajnokit a szegediek nyerték, a Tiszavirágban még novemberben győztek nagy csata végén 7–6-ra, míg idegenben 9–6-ra múlták felül ellenfelüket Pap Mirtillék áprilisban.

Energikusabban, és ami ennél is látványosabb, gólratörőbben indított a Szeged. A második hazai támadást Bocskay Edit váltotta gólra, egy perc múlva viszont egyenlítettek a győriek. Ezt követően teljesen összezárt a hazai védelem, amely sok labdát szerzett, elöl pedig távoli ejtésgóloknak köszönhetően nyolc perc után 4–1-re ellépett. A második negyedben 6–1-nél törte meg hosszú gólcsendjét egy bombagóllal a Győr.

Rendre nem zárultak sikerrel a szegedi támadások a harmadik negyedben, a védekezés viszont állta a sarat, védte a megnyugtató előnyt. A záró nyolc minutumban 9–4-ről kozmetikázta az eredményt a Győr, a végeredményt Szedlák Mónika félpályás gólja állította be, a labda a keresztlécről pattant a képzeletbeli gólvonal mögé.

A párharc szerdán 16 órától Győrben folytatódik.

Szabó Tamás, a Szegedi VE vezetőedzője: – Nagyon tetszett a mérkőzés eleje, mert nagyon jól álltunk bele, remekül védekeztünk. Ezután tudat alatt picit visszább vettünk, emiatt nagyon kevés előnyt tudtunk kiharcolni. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, szívüket-lelküket beletették a lányok a meccsbe. Azt viszont fontos tudatosítani magunkban, hogy a párharc ezzel a sikerrel még nem dőlt el.

Hargitay Attila, a Győr vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a megérdemelt győzelemhez. Nincs vége még a párharcnak, várjuk őket Győrbe. Felkészültünk minden forgatókönyvre, arra viszont nem, hogy amit megbeszéltünk edzésen, annak a teljesen ellentéte történik a vízben. Amikor van mit, dicsérek, most viszont nem tudok mit. A szerdai meccs nem lesz könnyű, de minél jobban igyekszünk felkészülni rá.

Szegedi VE–Győr 9–6 (4–1, 2–1, 1–1, 2–3)
MOL női vízilabda OB I., a 9. helyért, 1. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 60 néző. Vezette: Pásztor, Berki.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K. 1, Baksa B. 2, Tátrai 1, Bocskay 1, Pádár B., Bereczki 2. Csere: Tóth F. (kapus), Pap 2, Torma, Gálicz, Miklós D., Botka, Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Győr: Szombathelyi – Rádli, Kenderes, Molnár D., Párkányi, Petik 2, Szedlák M. 2. Csere: Szabó I. (kapus), Finta, Hetzl 1, Drávucz M. 1. Vezetőedző: Hargitay Attila.
Gól – emberelőnyből: 4/3, ill. 6/1.
Kipontozódott: Baksa B.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában