Nem sikerült megszerezni a maradék két kvótát női kajakban

2024.05.08. 18:36

Eddig bírták a kamikaze taktikát

A Csikós Zsóka, Kőhalmi Emese kajak kettes hatodik helyen végzett a szerdai 500 méteres döntőben a kajak-kenusok szegedi európai olimpiai pótkvalifikációs versenyén, ezzel lemaradt a két kvótáról, amelyet a győztes holland egység szerzett meg.

Mádi József

A magyar egység hatodik helye nem ért kvótát.

Fotó: Karnok Csaba

Mind már megírtuk, a szegedi Maty-éren az olimpiai pótkvalifikációs versenyen női kajakban két kvóta még hiányzott a tökéleteshez, azaz a hat indulási lehetőséghez. Ehhez a Csikós Zsóka (Szolnok), Kőhami Emese (Kovács Katalin Akadémia) duónak K2 500 méteren az első helyen kellett volna végeznie. Nos, ez nem sikerült, hiszen a döntőben a hatodik helyet szerezte meg az egység.

A fináláé után a két magyar kajakos érthetőn nem volt boldog.

– Úgy érezzük, hogy ennél sokkal többet nem tudtunk volna nyújtani – értékelt a parton a Szolnok versenyzője, Csikós Zsóka. Felidézte, hogy az előfutamuk nemcsak a helyezés miatt, hanem érzésre sem sikerült jól, ezért örültek, hogy a középfutamban tudtak javítani.

– Nem tudom, hogy a plusz ötszáz méter mennyit vett ki belőlünk, de arra jó volt, hogy érezzük, tudunk jól is menni – tette hozzá.  
Azt beszéltük meg az edzőkkel, hogy a döntőben próbálunk a rajtunkon javítani és kamikaze módon elindulni, hogy bírjuk, amíg bírjuk. Hát, eddig bírtuk. Ezzel együtt én elégedett vagyok, mert sikerült magunkat kihajtani – fogalmazott a Kovács Katalin Akadémia kajakosa, Kőhalmi Emese. A fiatal versenyző azt mondta, még mindketten az U23-as korosztály tagjai, és szerinte idén ez lesz számukra a fő irány.

– Persze elindulunk a felnőtt válogatón is, de az U23 lesz a fő cél – hangsúlyozta Kőhalmi.

Csütörtökön C1 200 méteren a döntőben két kvóta talál gazdára, itt a magyar színeket a győri Takács Kincső képviseli.   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában