Férfi kézilabda NB I.

2024.04.30. 20:22

Új arénacsúcsot döntött a Pick Szeged a NEKA ellen – GALÉRIA

A negyvenhat gólos Aréna-csúcsot adta át a múltnak az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely 47–31-re győzte le a NEKA-t az alapszakasz utolsó előtti fordulójában. Szombaton 18 órától Dabason zárják ezt a kört Bánhidiék, május második felében pedig jöhet a bajnoki döntő a címvédő Telekom Veszprém ellen.

Becsei Dávid

Dean Bombac nagy kedvvel játszott, öt gólt dobott a NEKA ellen.

Fotó: Gémes Sándor

Bánhidi Bence és Emil Kheri Imsgard visszatért a Szegedbe, míg Borut Mackovsek, Mikler Roland és Szita Zoltán kimaradt a NEKA elleni meccskeretből.

Bátran és energikusan kezdtek a vendégek, akik kíméletlenül kihasználták a hazai hibákat támadásban, így a válogatott jobbszélső, Krakovszki Zsolt két lerohanást is sikeresen végigvihetett, de a szegedi akadémián korábban megfordult Ludmán Marcell is betalált átlövésből, így ezeknek is köszönhetően a hatodik percben 2–5 állt az eredményjelzőn.

A nagy kedvvel kézilabdázó Bombac vezérletével sebességet váltott a Szeged támadásban, de védekezésben is javultak. Sebastian Frimmel sorozatban három hétméterest értékesített, amivel megfordult az állás, a 17. percben pedig már 11–8-nál kértek időt a vendégek.

A 24. percben is mindössze háromgólos volt a szegedi előny, amely a szünetre hétre nőtt.

Bodó Richárd is öt gólt szerzett.
Fotó: Gémes Sándor

A második játékrészben egyre inkább nyílt az olló a csapatok között, a gyors játéknak köszönhetően pedig megdőlt a 2023. április 22-én beállított legtöbb hazai gól a Pick Arénában, ugyanis a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen negyvenhatot lőtt a Szeged. Most viszont negyvenhetet, a történelmi gólt pedig az akadémista fiatal, Gazsó Péter jegyezte.

A jól védő Nagy Martint egy rossz mozdulat miatt óvatosságból Imsgard váltotta, aki a magyar hálóőrhöz hasonlóan jó teljesítményt nyújtott. Nagy 40, a norvég kapus 38 százalékos védési hatékonysággal zárta a találkozót. 

OTP Bank-Pick Szeged–NEKA 47–31 (21–14)
Férfi kézilabda NB I., 25. forduló. Szeged, Pick Aréna, 1817 néző. Vezette: Héjja, Kónya.
Szeged: NAGY M. – BOMBAC 5, Stepancic 2, Molina, Gaber 1, Bodó 5, FRIMMEL 8/4. Csere: IMSGARD (kapus), Szilágyi 4, JELINIC 7, Bánhidi 3, Martins 1, Sostaric 3, GARCIANDÍA 5, Fekete G. 1, Gazsó 2/1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
NEKA: Mikler K. – Krakovszki Zs. 2, Dely 2, Sztraka, Gál 3, Ludmán 4, Tárnoki. Csere: Deményi (kapus), Karai, Szűcs B. 4, Tóth L. 3/1, KOVÁCS T. 5, ZAKOR 2, Molnár R. 1, NAGY Á. 4, Tárnoki 1. Vezetőedző: Sótonyi László.
Hétméteres: 6/5, ill. 1/1.
Kiállítás: 4, ill. 2 perc.

Nyilatkozatok:

Kárpáti Krisztián, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – A szurkolók hétről hétre meglepetést okoznak nekünk, külön öröm, hogy nem csak a sztárcsapatok ellen játszhatunk népes publikum előtt. Az edzői pályafutásom nagy részét eddig az utánpótlásban töltöttem, így a ma pályára lépő fiatalokkal volt szerencsém együtt dolgozni a korosztályos válogatottban, illetve Szegeden. Zakor stabilan védekezett a vendégeknél és szerzett két gólt is. Nagyon jó, hogy a NEKA ennyi lehetőséget ad a fiataloknak.

Sótonyi László, a NEKA vezetőedzője: – Amivel elégedett lehetek, az az első pár perc. Azt viszont látni kell, hogy teljesen más célokért küzd ez a két csapat. Mi az életünkért küzdünk a bajnokságban, rövid időn belül ez volt a harmadik meccsünk, és szombaton jön még egy, ami szeretnénk jól zárni a szezont. Jó volt látni a pályán sok magyar fiatalt.

Fekete Gellért, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Nagyon jól éreztem magam a pályán, és jól esett a szurkolók biztatása is. A második félidőben tempót váltottunk, megtaláltuk a távolságokat, bízom benne, hogy ezt a jó játékunkat tovább tudjuk vinni a Dabas elleni mérkőzésre, illetve a magyar kupa négyes döntőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában