Hiába a hazai pálya és a kiváló hangulat, nem jól alakult a regatta

2024.04.28. 15:21

Még nincs kvóta

Szegeden nem sikerült kvótát szerezni a magyar evezősöknek az olimpiai kvalifikációs regattán, így három hét múlva Luzernre maradt az utolsó esély. Az Európa-bajnokságon egy ezüstérem jött össze

Mádi József

Az ötödik hely nem ért kvótát a Szili Dorina, Bene Dorottya könnyűsúlyú kétpárevezős egységnek.

Fotó: Kovács Tamás

A férfi egypárban kétszeres olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz és a Szili Dorina, Bene Dorottya női könnyűsúlyú kétpár is ötödik lett a szegedi olimpiai és parakvalifikációs regattán, ezzel nem sikerült kvótát szerezniük hazai közönség előtt a párizsi játékokra. Az olimpiai részvétel kiharcolására még a május 19. és 21. között Luzernben sorra kerülő végső kvalifikációs versenyen nyílik lehetőség.

A kétszeres Európa-bajnok Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban szerzett negyedik helyével zárták a magyarok a szegedi evezős Európa-bajnokságot. Női kétpárban a Preil Vivien, Zsiros Janka páros a nyolcadik, a férfi négyeseknél a Kerekes Krisztián, Csizmadia Ádám, Szentpáli Gergő, Szentpáli Balázs egység a kilencedik, a ketteseknél a Juhász Adrián, Simon Béla duó 14., míg az egypárevezősöknél Bácskai Máté a 17. helyen zárt.

A könnyűsúlyú ketteseknél a Szabó Bence, Furkó Kálmán páros második volt, ezzel megszerezte a magyarok első – és mint később kiderült, egyetlen – érmét, míg szintén könnyűsúlyban, a női kétpárban Csepel Zsófia és Fehérvári Eszter, valamint a férfiaknál Kertész Keve és Szigeti Ferenc a hetedik helyen végzett. A négypárevezősöknél a Gerei Tamás, Koncsik Dominik, Ács Kristóf, Ujhelyi Mihály kvartett tizedik lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában